Gewezen prof Filip D. blijft de verkrachting ontkennen.

Confrontatie met studente leidt niet tot bekentenis: KU Leuven-professor riskeert in beroep 54 maanden cel in verkrachtingszaak

Professor Filip D., ontslagen aan de KU Leuven, riskeert in beroep opnieuw 54 maanden cel. Hij blijft de verkrachting op een studente staalhard ontkennen.

De deuren van de Antwerpse rechtszaal gingen onverbiddelijk toe voor pottenkijkers. Dat op expliciete vraag van de gewezen studente, die sinds de zomer van 2016, wanneer ze volgens haar door D. op congres in Barcelona verkracht wordt, met zware trauma’s kampt. Alleen al de confrontatie met D. viel haar bijzonder zwaar. Emotioneel vertelde ze – geflankeerd door iemand van Slachtofferhulp – aan de beroepsrechters hoe D. haar destijds misbruikte. Na jaren vol twijfel kwam er dan toch een klacht, een gerechtelijk onderzoek en vorig jaar een straf van 54 maanden cel. Vorige week kwam het nieuws dat de prof door de KU Leuven ontslagen werd.

D., die een tijd in cel zat maar intussen thuiszit met een enkelband, heeft de feiten altijd ontkend. Ondanks zijn DNA op haar afgescheurd T-shirt. Donderdag kreeg hij, geflankeerd door een van zijn zonen, te horen dat er (opnieuw) 54 maanden cel tegen hem wordt geëist. Na bijna vier uur debat verliet hij langs de achterpoort de zaal. Vonnis over enkele weken.

LEES OOK. Voor verkrachting veroordeelde prof zet tegenaanval in: Filip D. wil inzage in medisch dossier studente én voor zichzelf een psychiatrisch onderzoek

(phu)

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners