© ATV

Gestolen foodtruck ‘Krokske Rond’ opgedoken in… Noord-Holland: “Volgende week heropenen we, maar nu met wielklem en tracker”

‘Dames en heren, hij is terecht’. Met die heuglijke woorden kondigde Pelle Adriaenssens woensdag via sociale media aan dat de foodtruck ‘Krokske Rond’, die een tweetal weken geleden werd gestolen van de parking naast de Mediamarkt in Schoten, terecht is. Dat het verhaal een happy, maar ook surprising, end kent, hebben Pelle en zijn vader Bert te danken aan een alerte Nederlander die de eetwagen spotte in het dorpje Zwaag in het noorden van Nederland.

Jonas Rosquin

‘Foodtruck ‘Krokse Rond’ gestolen op parking aan Mediamarkt in Schoten’. Het was een vreemd bericht dat exact tien dagen geleden op deze nieuwswebsite verscheen en één dat bijgevolg ook vlot gelezen en gedeeld werd. Die ruchtbaarheid die er aan werd gegeven leidde uiteindelijk tot een doorbraak en een mooie afloop van het verhaal.

LEES OOK. Foodtruck ‘Krokse Rond’ gestolen op parking aan Mediamarkt in Schoten

Pelle Adriaenssens deelde woensdag dit bericht op Facebook.

“We werden de voorbije dagen overstelpt met berichtjes van mensen die dachten onze foodtruck te hebben gezien, maar het telefoontje dat we dinsdag uit Nederland kregen bleek de gouden tip te bevatten”, zegt zoon Pelle, die hoorbaar opgetogen klinkt. De man aan de andere kant van de lijn belde vanuit Zwaag, een dorpje in het hoge noorden van Nederland aan het IJsselmeer. “Hij vertelde dat hij op een parking aan een industrieterrein mensen voedsel uit het voertuig zagen halen.” Dat in combinatie met de heel ‘on-Nederlandse’ naam ‘Krokske Rond’ die er op stond gedrukt, zorgde voor enige argwaan bij de Nederlander en een zoektocht op het internet bracht hem tot bij de Belgische artikels over de mysterieuze verdwijning.

“Toen we van hem een foto kregen doorgespeeld wisten we het zeker: dit is onze foodtruck”, zegt Pelle. Hij verwittigde meteen zijn vader en ook de politie werd op de hoogte gebracht. Die nam de wagen in beslag en woensdag (gisteren, red.) kon Pelle’s vader Bert zijn foodtruck al gaan ophalen.

“Toen we van de Nederlandse tipgever een foto kregen doorgespeeld wisten we het zeker: dit is onze foodtruck”, zegt Pelle.

Bakijzers gestolen

De gestolen foodtruck kwam echter niet helemaal ongeschonden uit het verhaal. “Het was een behoorlijke rommel binnenin en ook de bakijzers, waarin onze typische ronde croques worden gemaakt zijn verdwenen. Ook de elektriciteitsaansluiting aan de buitenkant is stuk en moet worden hersteld”, vertelt Pelle. “Daarnaast trof de politie ook vreemde goederen aan in de wagen, waaronder briefwisselingen. Daar wordt nu forensisch onderzoek op uitgevoerd. Wie weet brengt dat ons bij de daders.”

Ook het slot, dat bij de diefstal werd doorgeknipt, moet worden vervangen. “Mijn vader denkt er aan om een wielklem aan te schaffen. Hij is ook van plan om een tracker aan de wagen te bevestigen, zodat we kunnen achterhalen waar onze foodtruck zich bevindt, mocht hij toch nog eens opnieuw gestolen worden.”

Heropening

Wanneer alle herstel- en opsmukwerken achter de rug zijn, is de foodtruck klaar om weer op zijn vertrouwde plek aan de Mediamarkt in Schoten passanten te voorzien van knapperige ronde ‘krokskes’. “De heropening is gepland voor dinsdag 1 juni”, kan Pelle al verklappen. De gouden tipgever uit Zwaag zal daar vermoedelijk niet op aanwezig zijn. “Mijn vader bedankte hem al wel met een boeketje bloemen en iets om te drinken.” En verdient hij dan niet jarenlang gratis ‘krokskes’? “Daar staan we zeker voor open”, lacht Pelle. “Misschien is het wel eens een idee om bij hem voor de deur iets te organiseren.”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners