© ATV

Stormloop op vlaggetjes voor RAFC-fans: “Ik word gestalkt”

Deurne -

Antwerp-fans zitten op hete kolen. Royal Antwerp FC speelt zondag misschien kampioen. Om de voetballers en zichzelf een hart onder de riem te steken, bedenken supporters van alles om hun steun te betuigen. Ook Eric Pillin, eigenaar van dagbladhandel Geysbrecht en lid van de Federatie van Antwerp Supportersclubs (FASC).

Ellen Goris

“Zondagavond wisten we dat we deze week kampioen kunnen worden. Maandag ontstond het idee met FASC om heel Deurne rood-wit te maken met vlaggetjes, de kleuren van RAFC.”

Ondanks het feit dat het vlaggenidee laat op poten is gezet, wist de supportersfederatie er alsnog een grote actie van te maken. “We hebben 188 vlaggenlijnen besteld, elk tien meter lang met ongeveer vijftien rood-witte vlaggen eraan. Dat is dus 1.880 meter in totaal, het geboortejaar van den Antwerp. Het zijn er weinig, dat weten wij ook. We konden er meer bestellen, maar dan zouden ze deze week niet meer geleverd worden.”

Zolang de voorraad strekt

Vanaf vrijdagochtend 6u krijgen mensen de mogelijkheid om de vlaggenlijnen op te halen bij de dagbladhandel van Eric in Deurne. Met een wachtlijst werkt hij niet, ook al zijn de vlaggetjes al heel gewenst. “Ik heb volgens mij al driehonderd telefoontjes gehad, ik word gestalkt. Om 4.30u vanmorgen belde de eerste met de vraag of ik nog vlaggetjes had. Er komen zelfs mensen uit Wuustwezel. Ze zijn dus niet alleen voor Deurne bedoeld. We hanteren wel het systeem van zo lang de voorraad strekt.”

Eric kan als ondervoorzitter van FASC en als buurman van het Bosuilstadion haast niet onder de voetbalclub uit. Dat zou hij ook niet willen. “Ik heb de hoog- en laagdagen van den Antwerp beleefd. Al dertig jaar lang heb ik deze krantenwinkel en ik heb sindsdien ook een businessabonnement bij de club.”

Eric en de supportersfederatie kregen alvast veel positieve reacties op de vlaggenactie. “Het begint nu echt te leven bij iedereen. Vrijdag om 6.01u staan de eerste voor de deur. Alles zit mee, ook de weergoden. Ik ga er vanuit dat ze kampioen spelen.”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners