Tina Turner in New York in 2019.© AFP

Tina Turner onthulde in een van haar laatste interviews hoe ze herinnerd wil worden

Op 8 april 2023 verscheen in de Britse krant The Gaurdian een van de laatste interviews met de woensdag overleden Tina Turner (83). Daarin vertelt de zangeres onder meer over haar grootste angst, over haar geheime verliefdheid én over hoe ze herinnerd wil worden.

mts

Tina Turner overleed na een lang ziekbed, maar ondanks haar slechte gezondheid kon de Britse krant The Guardian haar nog strikken voor een kort interview. Daarin zei het muziekicoon dat ze “altijd maar vooruit wil gaan”. “Dat moet”, zei ze, “omdat ik altijd zo hard heb moeten vechten in mijn leven. Terugkeren naar het verleden is mijn grootste angst.”

LEES OOK. Tina Turner getuigde pas nog over haar falende nieren: “Ik had geen benul van de risico’s die ik nam”

Ouder worden vond Tina dan ook niet zo erg, ook al hielp haar gezondheid haar niet en kreeg ze met het overlijden van twee van haar zoons enorm harde klappen te verwerken. “Ouder worden maakt me niet bang”, zei ze. “Dit is het avontuur van het leven en elke dag omarm ik wat het brengt. Maar het maakt me wel ongelukkig dat ik mensen die dicht bij me stonden te vroeg verloren ben.”

De zangeres, die zichzelf in het interview in drie woorden als “eerlijk, hardnekkig en fun” omschrijft, hoopt herinnerd te zullen worden “als de Queen of Rock ’n’ Roll, als een vrouw die andere vrouwen heeft getoond dat het oké is om op hun eigen voorwaarden naar succes te streven”. Wat dat betreft, kon ze ongetwijfeld gerust zijn. Dat Turner tot op het eind van haar leven een voorvechter van vrouwelijke emancipatie bleef, blijkt ook uit haar antwoord wat ze het vervelendst aan vindt aan haar uiterlijk: “Niets. Vrouwen worden gedwongen veel te kritisch te zijn op hun uiterlijk. Mannen niet.”

LEES OOK. ‘A fool in love’ was slechts het begin: dit zijn de grootste hits van rock-’n-roll-legende Tina Turner

Tina Turner, die de liefde in het interview treffend omschreef als “een blazende haardroger in je maag”, was getrouwd met Erwin Bach, maar onthulde in het interview dat ze ook een stiekeme celebrity crush had. “Ik heb altijd een crush gehad op Mick Jagger, ik vond het geweldig om samen met The Rolling Stones op tournee te gaan.”

LEES OOK. PORTRET. Tina Turner, de boerendochter die een gewelddadig leven kende maar uitgroeide tot de strafste vrouw in de rock-’n-roll

Tina Turner met opper-Stone Mick Jagger op het podium van Live Aid in 1985.© AP

Aangeboden door onze partners