© BELGAIMAGE

DISCUSSIE. Afscheid van Tina Turner: hoe zal jij je de zangeres herinneren?

De Amerikaanse zangeres Tina Turner is op 83-jarige leeftijd overleden. Dat meldde haar medewerker woensdagavond in een statement. De zangeres scoorde in de jaren 80 en 90 hits als What’s love got to do with it en The best.

red

“Tina Turner, de ‘Queen of Rock’n Roll’ is vandaag op 83-jarige leeftijd vredig overleden na een lang ziektebed in haar huis in Kusnacht bij Zürich, Zwitserland. Met haar verliest de wereld een muzieklegende en een rolmodel”, valt in het statement te lezen.“Met haar muziek en haar grenzeloze passie voor het leven betoverde ze miljoenen fans over de hele wereld en inspireerde ze de sterren van morgen. Vandaag nemen we afscheid van een dierbare vriendin die ons haar grootste werk nalaat: haar muziek.”

LEES OOK. Tina Turner overleden op 83-jarige leeftijd

In de jaren tachtig reeg de zangeres de hits aaneen en won ze talloze Grammy Awards. Zo scoorde ze wereldwijd met nummers als Private Dancer, Tonight, What’s Love Got To Do With It en The Best.

LEES OOK. PORTRET. Tina Turner, de boerendochter die een gewelddadig leven kende maar uitgroeide tot de strafste vrouw in de rock-’n-roll

LEES OOK. Vlaamse muziekkenners over het belang van Tina Turner: “Van Mick Jagger tot Beyoncé, ze hebben het van haar geleerd”

Hoe zal jij je de zangeres herinneren?

Aangeboden door onze partners