Vlaamse ‘Calendar Girls’ uit de kleren voor Stichting tegen Kanker

Antwerpen -

De zeven actrices van Calendar Girls brengen wat ze vanaf zondag in het theater spelen ook in de praktijk: ze hebben een semi-naaktkalender gemaakt, waarvan de opbrengst naar de Stichting tegen Kanker gaat.

Ann Van den Broeck, Sandrine André, Greet Rouffaer, Katrien De Becker, Katja Retsin, Veerle Malschaert en Mieke Bouve: dat zijn de actrices die uit de kleren gaan voor Calendar Girls. Het theaterstuk is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over een groep vriendinnen die een naaktkalender maakt nadat een van hun mannen kanker krijgt.

De zeven actrices uit Calendar Girls op de cover van de semi-naaktkalender.© Backstage Productions

De opbrengst van de kalender, die online en bij de voorstelling verkocht wordt, gaat integraal naar de Stichting tegen Kanker. Daar is meter Ann Van den Broeck, die vorig jaar zelf met de ziekte werd geconfronteerd, heel blij mee. “Ik vind het heel bijzonder dat mijn collega’s samen met mij hebben geposeerd. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om op alle mogelijke manieren kanker te bestrijden en te investeren in het welzijn en de gezondheid van wie erdoor getroffen wordt. Het gaat ons allemaal aan.” (gvh)

Calendar Girls, vanaf zondag in Theater Elckerlyc, Antwerpen. Info: www.backstage-producties.be

Aangeboden door onze partners