© BFM

Krachtige ontploffing in Osystraat in Antwerpen door explosief: 20 woningen beschadigd

Antwerpen -

Onbekenden hebben zaterdagnacht een explosief tot ontploffing gebracht in de Osystraat in Antwerpen. Twintig woningen in de buurt raakten beschadigd. De politie is een onderzoek gestart. Er is in ieder geval een link met het drugsmilieu. De geviseerde woning is het ouderlijke huis van Xavier P., een verdachte in een grote drugszaak.

jtp

De krachtige ontploffing vond iets na 3u plaats. “Heel ons gebouw trilde, maar het duurde even voor ik doorhad wat er precies gaande was”, vertelt een buurtbewoner die in de Osytraat woont. “We zagen enkel rook buiten, dus besloten om voor de veiligheid naar buiten te gaan. Op straat lag er heel veel glas, zowel van auto’s als van woningen”, zegt de vrouw.

© BFM

Aanvankelijk werd gedacht aan een gasontploffing, maar al snel bleek dat er meer aan de hand was. “In de straat rook het niet meteen naar gas, maar wel verbrand. Alsof er iemand vuurwerk had afgestoken”, aldus de vrouw nog. Dat bevestigt ook de Antwerpse politie. “We gaan uit van een explosief dat tot ontploffing is gebracht”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

Dat explosief werd vermoedelijk op de trapjes aan de inkom van de geviseerde woning geplaatst en vernielde de voordeur. “We hebben gezien dat ook de gevel ernstige schade heeft opgelopen”, zegt Bruyns. “De brandweer is ter plaatse gekomen om een risico-inschatting te maken. Zij hebben geoordeeld dat er stuttingswerken moeten gebeuren zodat een steunbalk niet zwaarder beschadigd zou raken, zodat de woning niet instabiel wordt.”

Ook in de ruime omgeving van de Osystraat is er schade. “Het gaat in totaal om twintig woningen waar we op dit moment van weten dat er schade is. Het gaat dan voornamelijk over glasbreuk. Er zijn ook vijf voertuigen beschadigd”, zegt Bruyns nog.

© BFM

De geviseerde woning is het ouderlijke huis van Xavier P., onder meer verdachte in het grote Sky-dossier tegen Gianni B. dat later voor de correctionele rechtbank in Antwerpen wordt behandeld. De bende wordt ervan verdacht zeker 11 ton cocaïne te hebben ingevoerd.

LEES OOK. Aanslag met zware explosie is gelinkt aan drugsmilieu: ouderlijk huis van verdachte in Sky-dossier geviseerd

Het gerechtelijk lab en ontmijningsdienst Dovo kwamen ter plaatse voor verder onderzoek. Een persoon liep verwondingen op door de glasscherven.

De brandweer op de hoek van de Rotterdamstraat en Osystraat.© BFM

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners