© BFM, RR

Meisje (3) dat levensgevaarlijk gewond raakte in Brasschaat overleden: twee familieleden gearresteerd

Brasschaat -

Het 3-jarig meisje dat zaterdagavond levensgevaarlijk gewond raakte bij een incident in Brasschaat is overleden. Dat bevestigt het Antwerps parket. Twee familieleden van het meisje zijn gearresteerd.

Jarit Taelman

De hulpdiensten werden iets na 19u naar Brasschaat gestuurd. Volgens de eerste verklaringen van de betrokkenen was een 3-jarig meisje betrokken bij een ongeval met vluchtmisdrijf op de Bredabaan. Het meisje had samen met enkele familieleden de straat overgestoken en zou op het zebrapad zijn aangereden. Ze waren naar eigen zeggen op weg naar B. , de oom van het meisje dat aan het kerkplein woont.

De lokale politie Brasschaat startte een onderzoek, maar had bijzonder weinig aanknopingspunten. In de horecazaken rond de kerk van Maria-ter-Heide had niemand het ongeval zien of horen gebeuren en er was ook geen signalement van de wagen beschikbaar. En dan was ook nog een bizarre verklaring van een ooggetuige, die zag hoe het zwaargewonde meisje door ambulanciers naar buiten werd gedragen uit het appartement van de oom.

Het meisje werd in acuut levensgevaar overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis Antwerpen in Edegem, maar overleed daar in de loop van de avond of nacht aan haar verwondingen. De politie voerde wel een klopjacht naar de mogelijke dader, maar uit de verklaringen van de betrokkenen en de bevindingen van de deskundigen bleek al snel dat het verhaal van een aanrijding op het zebrapad niet kon kloppen.

De piste van een voorval met tragische gevolgen in het appartement van de oom kwam dan ook snel naar voor. Het gerechtelijk lab voerde zaterdagnacht uitgebreid sporenonderzoek uit in het appartement van B. Hij en zijn vriendin werden gearresteerd voor verhoor en zullen vermoedelijk later op zondag voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter. Het onderzoek naar de juiste omstandigheden wordt volop voortgezet.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners