© BFM

VIDEO. Antwerpse politie over zware ontploffing: “Schade in vier straten”

Antwerpen -

Terwijl de schade in de omgeving van de Osystraat wordt opgemeten, voert de Antwerpse politie onderzoek naar de oorzaak van de zware ontploffing van zaterdagnacht. In vier straten in de buurt is er schade. “De explosie heeft dus best wat impact gehad op de woningen in de buurt.”

LEES OOK. Krachtige ontploffing in Osystraat in Antwerpen door explosief: 15 woningen beschadigd

Rond een uur of drie is er een vrij grote knal geweest”, zegt Bruyns. “Het heeft de mensen opgeschrikt in een viertal straten. Als we dan gaan kijken zijn er ook in al die straten een aantal woningen beschadigd. Het gaat in totaal om een vijftien woningen (intussen opgetrokken naar twintig, red.) waarvan we op dit moment weten dat er schade is. Het gaat dan voornamelijk over glasbreuk. Er zijn ook vijf voertuigen beschadigd.”

Het geviseerde pand is zwaar beschadigd, zegt Bruyns. “We hebben gezien dat daar de deur en ook de gevel ernstige schade hebben opgelopen. De brandweer is ter plaatse gekomen om een risico-inschatting te maken. Zij hebben geoordeeld dat er stuttingswerken moeten gebeuren zodat een steunbalk niet zwaarder beschadigd zou raken, zodat de woning niet instabiel wordt. De explosie heeft dus best wat impact gehad op de woningen in de buurt.”

LEES OOK. IN BEELD. Zo groot is schade door explosief in buurt nabij Rooseveltplaats: gat in gevel, ruiten aan diggelen

“Bij zo’n feiten proberen we te achterhalen wat er precies gebeurd is”, zegt Bruyns. “Daarom zijn het gerechtelijk lab en ontmijningsdienst Dovo ter plaatse, om te achterhalen wat voor explosief er gebruikt is. Hun vaststellingen worden toegevoegd aan het onderzoek dat we voeren.”

LEES OOK. Aanslag met zware explosie is gelinkt aan drugsmilieu: ouderlijk huis van verdachte in Sky-dossier geviseerd

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners