Tom Boonen kent brute pech in Rally des Ardennes: “Gelukkig is er morgen de Ronde”

Een miezerige zaterdag voor Tom Boonen. Het Belgische wielericoon wilde knallen in de Rally des Ardennes, maar moest al snel opgeven.

Vincent Van Genechten

‘Tornado Tom’ heeft de smaak van het rallyrijden stevig te pakken. Na zijn debuut in de Rally van Haspengouw zal hij met zijn Lancia Delta Integrale 16V deelnemen aan nog eens zes wedstrijden van het Belgian Rally Championship, met de ervaren Erwin Mombaerts naast zich.

LEES OOK. Drievoudig Ronde-winnaar Tom Boonen weet hoe hard en ongenadig de koers kan zijn: “Niemand krijgt garanties op winst, ook Wout niet”

De eerste van die zes manches was de Rally des Ardennes dit weekend, in slechte weersomstandigheden. Maar Boonen moest al vroeg de strijd staken in de Historic klasse, meer bepaald na vier proeven. Boonen was begonnen als 13de, maar stond op dat moment 54ste.

“Een kapotte versnellingsbak beëindigde onze rally veel te snel”, aldus Boonen op Instagram. “Niet de manier waarop ik mijn weekend wilde beginnen. Gelukkig hebben we morgen de Ronde Van Vlaanderen. Veel succes, jongens en meisjes”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners