Geen lenteweer dit weekend maar de zon wel op post voor Ronde van Vlaanderen

Het is vrijdagnamiddag wisselend tot zwaarbewolkt met perioden van regen of buien. De maxima liggen tussen 9 graden in de Hoge Ardennen en 12 of 13 graden in de meeste andere streken. De wind waait meestal vrij krachtig uit het zuidwesten. Er zijn rukwinden mogelijk rond 80 km/u. De rest van het weekend blijft het wisselvallig, maar zondagmiddag wordt het droog en zonnig. Dat meldt het KMI.

LSY

Vrijdagavond en -nacht blijft het zwaarbewolkt met vrij veel regen en soms buien. De minima liggen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 8 of 9 graden op de meeste andere plaatsen. De wind neemt een beetje af, aan zee wordt hij vrij krachtig tot krachtig uit het westen tot noordwesten.

Zaterdag is het opnieuw grijs met nog steeds vrij veel regen. De maxima liggen tussen 6 graden in Hoog-België en 9 of 10 graden in de meeste andere regio’s. De wind waait matig tot soms vrij krachtig uit het westen, en aan zee meestal vrij krachtig uit het noordwesten. Er zijn windstoten tot 60 km/u mogelijk.

Zondagochtend is het in de zuidelijke helft van het land nog zwaarbewolkt. Vooral in het zuidoosten kan er tijdens de eerste uren nog wat lichte (winterse) neerslag vallen. In het noorden van het land is het meteen zonnig en tegen de middag is het op de meeste plaatsen droog en vrij zonnig. Enkel langs de grens met Duitsland en Luxemburg kan er nog lang bewolking blijven hangen. De maxima liggen tussen 5 graden in de Hoge Venen en 9 of 10 graden in het westen van het land.

Begin volgende week krijgen we veel zon. Het is wel fris met ‘s ochtends kans op lichte nachtvorst. In het tweede deel van volgende week neemt de bewolking toe en stijgt de kans op wat neerslag. Het wordt dan wel enkele graden warmer, met donderdag en vrijdag maxima rond 11 of 12 graden in het centrum.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners