© EPA-EFE

Dader schietpartij op school in Nashville was in behandeling voor “emotionele stoornis”

De 28-jarige vrouw die op een basisschool in de Amerikaanse stad Nashville zes mensen doodschoot, was in behandeling voor een “emotionele stoornis”. Dat heeft de politiechef van Nashville dinsdag gezegd. Audrey Hale was in het bezit van zeven legaal verkregen vuurwapens die ze verborg in het huis van haar ouders.

ltoBron: BELGA

Volgens politiechef John Drake dachten de ouders dat hun dochter maar één wapen bezat, en dat ze dat had verkocht. Het motief voor de schietpartij is nog altijd onduidelijk. De slachtoffers in de basisschool werden toevallig uitgekozen. Drake noemde geen details over de “emotionele stoornis” van Hale. De vrouw was niet bekend bij de politie.

De slachtoffers waren drie volwassenen en drie negenjarige kinderen. Hale had zelf vroeger op de basisschool gezeten. De politie schoot de schutter dood.

De politie maakte eerder al bekend dat in de woning van de schutter een uitgewerkt plan, een plattegrond van de school en een manifest werden gevonden, en dat Hale zich “identificeerde als transgender”.

LEES OOK. Moeder van schutter Nashville reageert: “Ik denk dat ik vandaag mijn dochter ben verloren”

LEES OOK. Dader schietpartij Nashville: lief, stil, getalenteerd, maar wrokkig?

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners