Directeur Miko Frans Van Tilborg© BERT DE DEKEN

Turnhouts koffiebedrijf Miko schenkt dividend

Turnhout -

Miko, het beursgenoteerde koffiebedrijf, gaat na enkele jaren zonder dividend de aandeelhouder opnieuw uitbetalen. Dat blijkt uit de jaarresultaten van het bedrijf uit Turnhout.

Bron: Belga

Miko is sinds de verkoop van zijn afdeling kunststofverpakkingen in 2021 enkel nog actief als leverancier van koffiediensten, onder meer in bedrijven en horeca.

Het koffiebedrijf zag de omzet uit die koffiediensten in 2022 ruim 82 procent groeien tot 267 miljoen euro, onder meer dankzij een stijgende verkoop in Scandinavië.

De ebitda-winst (dat is de winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) steeg ook duidelijk: met bijna een kwart tot 26 miljoen euro. Netto dook het bedrijf in het verlies: 0,6 miljoen euro. Miko diende fors te investeren in koffiemachines. Verhoogde kosten door de inflatie konden bovendien maar beperkt worden doorgerekend.

Ondanks het verlies stelt de raad van bestuur een eenmalig verhoogd dividend voor van bruto 2,62 euro per aandeel. “Onze ebitda en financiële situatie is gezond”, klinkt het.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners