© ATV

Verdachte van overval op Antwerp-coach Van Bommel verwezen naar correctionele rechtbank

Antwerpen -

De raadkamer in Antwerpen heeft maandag een Somalische man verwezen naar de correctionele rechtbank. Hij zal zich volgende maand moeten verantwoorden voor zijn betrokkenheid bij een poging tot overval op Antwerp-coach Mark van Bommel.

Jarit Taelman

De feiten dateren van maandagnacht 24 oktober 2022. Iets na middernacht reed Antwerp-trainer Mark Van Bommel (45) de ondergrondse garage van zijn appartementsgebouw aan de Entrepotplaats op het Eilandje binnen. Daar werd hij opgewacht door een man met een zaklamp en een vuurwapen. Van Bommel reed in een reflex achterwaarts de parking uit en botste op straat tegen een geparkeerde Mercedes. De verdachte sloeg op de vlucht.

De lokale recherche startte een onderzoek en trof onder de Porsche Panamera van Van Bommel een tracker aan. De analyse van dat toestel leidde de onderzoekers naar het gsm-nummer van een 25-jarige Somalische man die in het Kapelse asielcentrum verbleef. Hij werd begin november opgepakt.

De man ontkende ten stelligste zijn betrokkenheid bij de feiten en beweerde bovendien minderjarig te zijn. Hij werd aan een botscan onderworpen, die het tegendeel aantoonde. “Er werden enkele documenten aan het dossier toegevoegd om aan te tonen dat mijn cliënt wel degelijk minderjarig is, maar daar ging de raadkamer niet op in”, zegt Cédric Monheim, de advocaat van de verdachte.

De raadkamer verwees de man maandag naar de correctionele rechtbank en bevestigde zijn aanhouding. De zaak wordt begin april ingeleid. Meester Monheim wil niet ingaan op specifieke vragen over het dossier. “We zullen onze versie van de feiten brengen voor de rechtbank.”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners