Themabeeld.© fvv

Dakwerker gaat Chinese maaltijd afhalen, maar dat komt hem duur te staan

Sint-Niklaas -

Een dakwerker die vorig jaar een Chinese afhaalmaaltijd ging ophalen en zich daarbij fout parkeerde, kreeg maandag van de politierechter een dure rekening gepresenteerd.

Ivan Elegeert

De man was in februari vorig jaar aan het werk bij een bejaard koppel om een vriendendienst uit te voeren. “Hun tuinhuis was na een storm zwaar beschadigd geraakt en ik ben dat gaan herstellen”, zegt de man. “De mensen stelden voor om ons aan het einde van dag te trakteren op een afhaalmaaltijd. Ik ben het eten gaan ophalen en parkeerde me enkele minuten op het fietspad.”

Een politiepatrouille die voorbijreed, merkte het voertuig op en stelde proces-verbaal op. De man legde daarnaast bij controle ook een positieve drugstest af en hij bleek ook onder invloed van alcohol. “Ik had inderdaad wat biertjes gedronken. Thuis drink ik nooit, want ik mag eigenlijk niet drinken van mijn vrouw”, bekende de man nog. “Die cannabis zal allicht nog in mijn lichaam hebben gezeten omdat ik in de maanden voordien wel af en toe een joint rookte.”

De politierechter stelde vast dat de dakwerker ook al een flink gevuld strafblad met tien feiten met niet enkel verkeersdelicten, maar ook een veroordeling voor diefstal met geweld. Hij veroordeelde de man dan ook tot een boete van 1.500 euro en een rijverbod van zes maande effectief. Als hij ooit opnieuw wil rijden zal hij bovendien eerst moeten bewijzen dat hij volledig van de drugs af is.

Aangeboden door onze partners