© Kris Martlé

Trofee voor Bijzondere Sportprestatie huldigt samenwerking tussen voetbalclubs

Berlaar -

Voetbalclubs SK Rita Berlaar en KFC Heikant schreven in het seizoen 2021-2022 een gezamenlijke U15-ploeg in. De Berlaarse sportraad beloonde die inspanning op de jaarlijkse kampioenenhulde met de Trofee voor Bijzondere Sportprestatie.

“Voor de start van het voetbalseizoen 2021-2022 telden zowel KFC Heikant als SK Rita Berlaar elk meer dan twintig U15-spelers. Beide ploegen hadden daarom te veel spelers voor één ploeg, maar te weinig om twee ploegen van die categorie in te schrijven. Omdat er maar maximaal vijftien spelers een wedstrijd kunnen spelen, zou dat betekenen dat elke week meer dan vijf spelers niet konden deelnemen aan een wedstrijd”, zegt sportraadvoorzitter Eddy Verstappen. 

Omdat beide clubs al hun leden zoveel mogelijk speelkansen willen geven, zaten ze in juli 2021 samen. “Ze besloten toen de handen in elkaar te slaan en samen een extra ploeg in te schrijven, waardoor alle spelers elke week toch een wedstrijd zouden kunnen spelen. De afspraak was dat in het eerste deel van het seizoen de wedstrijden in het tenue en op het veld van SK Rita Berlaar gespeeld zouden worden. In het tweede deel werden de wedstrijden in het tenue en op het veld van KFC Berlaar-Heikant gespeeld.” (cvr)

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners