Ziomara Morrison dropte 34 punten en leidde Kangoeroes Mechelen naar 19 op 19.© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Indrukwekkend: Kangoeroes Mechelen boekt negentiende zege op een rij in Top Division Women

Indrukwekkend! Dat is wat Kangoeroes Mechelen dit seizoen presteert. Na winst in de Belgische Cup wil het deze week de reguliere fase ongeslagen afsluiten. Afgelopen speeldag lukte het alvast een 19de opeenvolgende overwinning (99-54 versus Liège Panthers). Vrijdag wacht de slotmatch bij het tweede geklasseerde Castors Braine. Volgende week beginnen met de top 8 de kwartfinales van de play-offs in Top Division Women (eerste klasse vrouwen).

Patrick Ceulemans

Negentien zeges op een rij! Kangoeroes Mechelen blijft de Top Division Women op een waanzinnige wijze domineren. In de partij tegen het derde geklasseerde Liège Panthers ging het na een 50-33 bonus halfweg naar verpletterende 99-54 eindcijfers. De Chileense center Ziomara Morrison (34 punten, 8 rebounds), de Franse guard Lisa Berkani (5 punten, 15 assists) en de Amerikaanse Morgane Bertsch (16 punten) waren de sterkhouders bij een collectief sterk Kangoeroes Mechelen. Tien van de elf speelster kwamen immers tot scoren. Vrijdag volgt de slotwedstrijd van de reguliere fase. De kalendermaker kon geen mooier scenario verzinnen. Kangoeroes Mechelen trekt naar het tweede geklasseerde Castors Braine en wil bij de grote rivaal een beklijvende 20 op 20 realiseren. De Maneblussers wonnen dit seizoen in de competitie en in de finale van de Belgische Cup in Vorst Nationaal van de Waals-Brabantse concurrent.

Castors Braine kende versus Phantoms Boom na een 41-43 achterstand halfweg ook geen problemen. Reka Lelik (17 punten), Miriam Uro-Nillie (10 punten, 11 rebounds) en Abigail Fogg (19 punten, 8 rebounds) stuwden Castors Braine naar de 87-62 winst. Castors Braine is met 17 op 19 zeker van de tweede stek. Phantoms Boom is met 11 op 19 zeker van de vijfde plaats. Kortrijk Spurs won simpel van rode lantaarn Brunehaut: 79-44 (rust: 26-25). Ine Joris (19 punten, 6 rebounds), Lisa Foucart (10 punten) en Klaudia Perisa (29 punten, 14 rebounds) waren de uitblinkers bij de West-Vlaamse ploeg.

Met 10 op 19 is Kortrijk Spurs zeker van de zesde plaats en komt het in de kwartfinale (best of three) van de play-offs tegen Liège Panthers of Namur Capitale uit. Sparta Laarne, met Lore Capoen (16 punten) en Kim Beeckmans (15 punten), won met 64-60 (rust: 33-30) van Spirou Ladies Charleroi en grijpt het achtste en laatste ticket voor de play-offs.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners