© ATV

Geen veredelde stortplaats meer: sluikstort op Makro-site opgeruimd

Deurne -

Sinds de definitieve sluiting van Makro in Deurne begon de enorme parking er stilaan meer uit te zien als een gigantisch sluikstort. Maar na optreden van het district en het moederbedrijf van Makro ziet de geasfalteerde vlakte er vandaag (voorlopig) weer netjes uit.

joro

Al snel na de sluiting van Makro, nu drie maanden geleden, trok de parking langs de Turnhoutsebaan en de Krijgsbaan al snel mensen die van hun overbodige rotzooi afwilden. De laatste weken liep het echt de spuigaten uit. Matrassen, stoelen, kledij, bankuittreksels en zelfs enkele bidons motorolie naast een rioolput: het begon er stilaan uit te zien als een echte stortplaats.

LEES OOK. Sluikstort op verlaten site Makro neemt grote proporties aan: van gedumpte matrassen tot olie in de riolen

Voor. Zo lag de parking van Makro er bij.© Patrick De Roo

Het district Deurne en de vastgoedpoot van Metro AG, het moederbedrijf van het failliete Makro, zaten begin deze maand samen om de situatie te bespreken. Daar werd besloten dat Wholesale Real Estate Belgium zelf zal instaan voor de opkuis van het sluikstort en dat een groot deel van de parking zal afgesloten worden.

En kijk: maandagochtend trof onze fotograaf niet langer een grote afvalberg aan op de site. Wél een grote container, waarin al het afval nu in steekt. Ook de groene kledingscontainers die er nog steeds stonden, zijn intussen weggehaald.

Na. De kledingcontainers zijn weggehaald, het afval opgeruimd.© Patrick De Roo

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners