Het doelpunt van Akram Tourki (rechts) bleek uiteindelijk niet genoeg om de zege te pakken voor Turnhout.© Kms

Thomas Wils gaat met Turnhout onderuit bij Diegem: “We zien wel waar het schip strandt”

KFC Turnhout heeft na zijn zege tegen Beerschot U23 niet kunnen aanknopen met nieuw puntengewin. En zo springt City Pirates weer over de Kempenaars naar de vijftiende plaats. “Elke week zal er wel eens een ploeg winnen onderin. Hopelijk zijn wij dat volgende week”, nuanceert aanvoerder Thomas Wils.

Michael Delbeke

In de eerste helft kwamen de meeste concrete kansen van de thuisploeg. Bij de rust stond het evenwel 1-1: het doelpunt van thuisspeler Daimy Deflem in de 25e minuut werd nauwelijks twee minuten later al weggeveegd door Akram Tourki. “Diegem startte iets beter aan de wedstrijd, vervolgens waren wij de evenknie. We kwamen op gelijke hoogte. Vanaf dat moment was een gelijkspel volgens mij wel terecht geweest”, kadert aanvoerder Thomas Wils. “Dat was helaas niet het geval. Dat is zuur, want als je hier zelfs maar een punt kan pakken, moet je dat zeker doen”.

Wils vindt niet dat Diegem Sport, ondanks de puntendeling bij de rust, de betere ploeg was in de eerste helft. “Dat Diegem tempo in de wedstrijd stak? Neen, dat vond ik niet. Zij wachtten op een fout van ons om vervolgens te kunnen counteren. Als je naar balbezit kijkt, denk ik dat je aan een 70-30-verdeling komt, en dan denk ik niet dat je het tempo hebt bepaald in de eerste helft”, aldus de 32-jarige verdediger.

Waar het schip strandt

Er waren in de tweede helft wel enkele momenten waarin Turnhout zich terug in de wedstrijd had kunnen knokken, onder andere een vrije trap van Wils zelf in de 81e minuut. Maar echt concreet was het allemaal niet, aldus de aanvoerder. “Eigenlijk hebben we in de tweede helft maar één echte kans gehad, via Jef (Coeckelbergs, red.). Als je wil meedoen voor de overwinning, is dat te weinig. We moesten hier proberen dat punt er nog uit te halen, en dat is jammer genoeg niet gelukt”.

En zo bleef Turnhout met lege handen achter. Een slechte zaak, aangezien degradatieconcurrent City Pirates wél won op het veld van Racing Mechelen. “Ach, elke week zal er wel eens een ploeg winnen onderin. Hopelijk zijn wij dat volgende week. We hadden hier natuurlijk allemaal gehoopt op iets, maar uiteindelijk moeten we verder. Op naar volgende week, we hebben nog zes wedstrijden. En dan zien we wel waar het schip strandt.”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners