Frederik Frison moest in een sprintje voor de derde plek nipt de duimen leggen voor Sep Vanmarcke.© BELGA

Gelenaar Frederik Frison laat zich opmerken met vierde plek in Gent-Wevelgem: “Ik mag tevreden zijn”

Frederik Frison werd knap vierde bij de mannen, Liam Van Bylen twaalfde bij de juniores en dan was er ook nog Sanne Cant die na ziekte eindigde in het grote peloton achter winnares Marlen Reusser. Onze Kempische delegatie mag zich na Gent-Wevelgem in Flanders Fields fier op de borst kloppen.

Lieven Verheyen

“Ik mag zeker tevreden zijn met mijn wedstrijd”, analyseerde Frederik Frison zijn wedstrijd na een deugddoende douche. “Als je in een topklassieker zo dicht bij de derde plaats bent, moet dat ook wel. Al was het toch ook even slikken om er net niet op te staan.”

Frison ontsnapte in de laatste kilometers met Sep Vanmarcke en Mikkel Bjerg. Mads Pedersen was de enige die bij het trio kwam, maar kon onze regiogenoot niet achter zich laten. Vanmarcke slaagde daar wel in. Weliswaar op ruime marge van het duo Laporte-Van Aert. “Ik wist dat er in de slotfase nog een technische passage lag. Ik dacht daar een gat te slagen. Wat zo ook geschiedde.”

De Gelenaar verkeert net als bijna de hele Lotto-Dstny-ploeg in bloedvorm. Na de Classic Brugge-De Panne is het al zijn tweede vierde plek in een week tijd. “Ik ben geen afwerker. Maar met twee vierde plaatsen hoor je me zeker niet klagen.”

Regen en koude zorgden ervoor dat meerdere renners onderkoeld de bus opzochten. Frison zelf leek er niet van onder de indruk. “Ik hou wel van deze omstandigheden. Het komt er vooral op aan om de belangrijkste lichaamsdelen warm te houden. Zoals het hoofd, de handen en de benen.”

Met deze vorm richting de Ronde gaan, lijkt zeker fijn. Moet de 30-jarige renner zijn ambities nu bijstellen? “Als sporter tracht je altijd het hoogst haalbare te bereiken. De Ronde is ook een kinderdroom. Daar wil je altijd top presteren. En deze vorm en de verwachte weersomstandigheden toveren wel een lach op mijn gezicht. Al staat het teambelang vooraan. En dat we over een sterke ploeg beschikken hebben we al een heel seizoen bewezen.”

Liam Van Bylen twaalfde bij de junioren

Westmeerbeeknaar Liam Van Bylen stond er na afloop ontgoocheld bij. Dat twaalfde op zich al goed is was een magere troost. “Ik heb echt het gevoel dat er meer inzat”, aldus Van Bylen. “Op het moment dat winnaar Steffen De Schuyteneer de knuppel in het hoenderhok gooide, zat ik achteraan door een mechanisch probleem. Ik wist zelfs niet dat ze weg waren. Dat ik nadien niet mee ging in de achtervolging is omdat ik me schikte in de rol van de ploeg. Al bij al ben ik zeer tevreden met de vorm. Maar niet met het resultaat.”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners