© RR

Twee verdachten blijven in de cel na verijdelde aanslag in Borgerhout

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft twee verdachten aangehouden in het onderzoek naar een mogelijke verijdelde aanslag in de Statielei in Borgerhout. Vrijdagnacht betrapten enkele “burgers” daar vermoedelijke bommenleggers.

De politie arresteerde vrijdagnacht vijf mannen in Borgerhout.  Twee mannen (19 en 22 jaar) merkten ter hoogte van de Statielei een verdachte man (17 jaar) op. Ze achtervolgden de man en het kwam tot een confrontatie, waarbij de 17-jarige man gewond geraakte. De politie werd verwittigd. De man bleek uiteindelijk een explosief bij zich te hebben.

LEES OOK. Nieuwe aanslag verijdeld in Borgerhout: “burgers” dragen onderschepte bommenlegger over aan politie

Wat later konden ook nog twee Nederlandse mannen (25 en 30 jaar) in een verdacht voertuig ter hoogte van de Kroonstraat worden gearresteerd. Ontmijningdienst DOVO kwam ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen en het explosief in de Oude Landen in Ekeren onschadelijk te maken.

De vier meerderjarige mannen werden zondag voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die besliste om de 25-jarige en 30-jarige verdachten aan te houden. “Ze worden in verdenking gesteld wegens poging tot vernieling van een gebouw door ontploffing met vermoeden van menselijke aanwezigheid, inbreuk op de wapenwet en deelname aan een criminele organisatie”, klinkt het bij het parket van Antwerpen. Ze verschijnen volgende week voor de raadkamer.

De jeugdrechter besliste de minderjarige verdachte (17 jaar) toe te vertrouwen aan een gemeenschapsinstelling.

Een mogelijke link met het drugsmilieu wordt onderzocht.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners