© ATV

Drie op drie en leidersplaats voor Antwerp Giants: “Verdiende zege, maar we speelden met te veel hoogtes en laagtes”

Telenet Giants Antwerp blijft ongeslagen in de Elite Gold en realiseerde tegen Aris Leeuwarden een derde opeenvolgende overwinning. Uitblinker Desonta Bradford (18 punten, 3 rebounds, 4 assists) leidde de Sinjoren naar een overtuigende zege. De ploeg van coach Ivica Skelin prijkt meteen op een gedeelde eerste stek. Maar er is nog ruimte voor verbetering, klinkt het.

“Een verdiende overwinning met veel inzet en verdedigende intensiteit”, zegt Skelin. “We konden Aris Leeuwarden beperken tot 63 punten. We blijven defensief dus bevestigen en dat is belangrijk. We hebben ook vier spelers in de dubbele cijfers en acht spelers kwamen tot scoren. Belangrijk is ook dat we de rebound volledig domineren (48-32).”

Die verdedigende druk zorgde in de eerste helft al voor de afscheiding. De Nederlandse opponent scoorde slechts 30 punten en de Giants namen via een verbluffende Regie Upshaw, de met rebounds uitpakkende Jean-Marc Mwema, flitsen van klasse van Desonta Bradford en een hard werkende Thijs De Ridder afstand: 22-11 en 47-30 halfweg.

“Niet de sterkste opponent”

In de tweede helft liep Telenet Giants Antwerp weg naar 58-34 en maximaal naar 62-36. De nonchalance kroop in het spel van de Sinjoren. “Dat vond ik ook”, zegt Skelin. “We wisselden goede momenten te veel met mindere periodes af. We misten wat balans en dat moet de komende weken eruit. Je mag niet vergeten dat we, met alle respect, niet tegen de sterkste Nederlandse opponent speelden. En last but not least: we missen uiteraard Spencer Butterfield (na een knieoperatie out voor het seizoen, red.) Hij ontpopte zich tot het hart van onze ploeg. Maar we gaan door en we moeten Ferdinand Zylka verder integreren. Onze Duitse aanwinst liet al mooie zaken zien. Het is voor hem ook niet eenvoudig om laat in het seizoen bij een team aan te pikken.”

Na een bescheiden Nederlandse remonte (62-47) nam Telenet Giants Antwerp na onder meer een bom van het jonge Antwerps talent Quinten Smout, die in de basisvijf de partij aanvatte, verder afstand. De spelers loodsten de Giants na een 69-52 tussenstand nog naar een “twintiger” en een 83-63 overwinning.

Met een derde opeenvolgende zege in Elite Gold fonkelt Telenet Giants Antwerp op een gedeelde eerste plaats. De komende week staat de ploeg voor twee verplaatsingen en zware opdrachten: woensdag naar het verre Groningen en zaterdag naar co-leider Heroes Den Bosch. Twee toppers in Nederland en minstens één zege is aan de orde om bovenaan het klassement te blijven meedraaien. (cpm)

Telenet Giants Antwerp: Anderson 0, Smout 5, Bradford 18, Van Cleemput 0, D’Espallier 0, De Ridder 10, Zylka 4, Marinkovic 14, Rogiers 8, Mwema 9, Upshaw 15

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners