© BELGA

Eerlijke Christophe Laporte maakt jongensdroom waar in Gent-Wevelgem: “Wout was veel sterker dan ik”

En of het goed zit bij Jumbo-Visma. Na een masterclass gaf Wout van Aert Christophe Laporte de overwinning in Gent-Wevelgem cadeau. “Ik heb afgezien, maar het is een jongensdroom van mij om een klassieker te winnen”, vertelde de Fransman.

Jens Heylen

LEES OOK. Wat een demonstratie! Wout van Aert laat ploegmaat Christophe Laporte Gent-Wevelgem winnen na ‘duotijdrit’ van 52 kilometer

“Op tien kilometer van de finish vroeg Wout (Van Aert, red.) me of ik wilde winnen. Ik denk dat hij het antwoord wel wist. Het is echt ongelooflijk. Wout was vandaag veel sterker dan ik, dus ik heb deze overwinning echt wel aan hem te danken. Het is een jongensdroom van mij om een klassieker en een etappe in de Tour te winnen. Nu heb ik beide verwezenlijkt. Ik eindigde al tweemaal als tweede in een klassieker, vandaag ben ik eerste. Ik ben daar erg trots op. Ik wijd de overwinning aan mijn familie, mijn vrouw en mijn twee kleine zonen. Ik ben erg moe en heb erg afgezien, maar ben wel erg gelukkig”, pufte Laporte bij Sporza.

“Toen we aangingen, stonden er nog 50 kilometer voor ons. We wilden op de tweede passage over de Kemmelberg versnellen en dat hebben we gedaan. Met z’n tweeën hebben we alles gegeven tot aan het einde. Dat was erg lang, zeker omdat ik tot het uiterste ben gegaan om bij Wout te blijven. Hij was echt ongelooflijk sterk vandaag, hij is een grote kampioen en ik ben blij om dit succes samen met hem te beleven”, aldus Laporte.

© BELGA

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners