© credit

Interim-CEO Plopsa belooft zaken aan te pakken, zegt vakbond

Bij Plopsa, de pretparkdivisie van Studio 100, vond vrijdag een ondernemingsraad plaats, enkele dagen na het vertrek van CEO Steve Van den Kerkhof na mogelijk grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Interim-CEO Koen Clement heeft er volgens de socialistische vakbond beloofd hun opmerkingen om “toxisch gedrag” in de toekomst te vermijden, ter harte te nemen.

Bron: BELGA

“We hebben onze punten op tafel gelegd om in de toekomst toxisch gedrag tegen te gaan”, aldus vakbondssecretaris Conny Demonie. “De interim-CEO is akkoord gegaan om ze uit te werken.”

LEES OOK. Studio 100 wijst Plopsa-CEO de deur na vernietigend rapport: “Iedereen besefte dat hij hier niet ongeschonden uit zou komen”

De vakbond vraagt onder meer een grondige evaluatie van de procedures en pleit ervoor om een klokkenluiderssysteem uit te werken, zegt Demonie. Er moet voor het ABVV ook een psychosociale risicoanalyse komen, de vakbond vraagt om twee vertrouwenspersonen aan te stellen (bijvoorbeeld een man en een vrouw), en tijdens de ondernemingsraad werd ook het recht op deconnectie, “ook op hoog niveau”, benadrukt.

Bij Plopsa zelf bevestigt men alleen dat er een ondernemingsraad is geweest en dat interim-CEO Clement er aanwezig was. Wat er is besproken “beschouwen we als een interne aangelegenheid”.

LEES OOK. Ontslagen om zijn tirannieke werkwijze: kan ex-Plopsa-baas Steve Van den Kerkhof nog elders aan de slag?

Studio 100 zette enkele dagen geleden de samenwerking stop met de CEO van Plopsa, Steve Van den Kerkhof, en een andere manager. De Plopsa-topman was in opspraak geraakt na een artikel in de krant De Tijd over grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Moederbedrijf Studio 100 liet advocate Christine Mussche de zaak doorlichten.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners