© © VRT

Lynn Van Royen verklapt: “Er komt een tweede seizoen van ‘Arcadia’”

Komende zondag wordt nog maar de tweede aflevering van Arcadia uitgezonden, en toch is er al zicht op een vervolg. Dat verklapt hoofdrolspeelster Lynn Van Royen.

(eadp)

“Ik denk dat ik het wel mag zeggen, maar er komt een tweede seizoen”, vertelde de actrice bij de Radio 2-ochtendshow Goeiemorgen morgen bij Peter Van de Veire en Kim Van Oncen. In de reeks speelt ze Luz, een personage die in het autismespectrum zit. Haar vader (gespeeld door Gene Bervoets) beïnvloedt de score van zijn dochter om haar te beschermen. Van Royen is met ouders gaan praten wiens kinderen autisme hebben. “Zij kunnen dat vanop iets meer afstand bekijken en andere woorden aan geven dan iemand die zelf op het spectrum zit. Maar daaruit blijkt dat het zo specifiek individueel is. Ik kon kiezen: dat wel, dat niet, misschien dat erin steken”, vertelt ze. Hoe het met haar personage afloopt, dat houdt ze nog even voor zichzelf.

LEES OOK. ‘De Mol’ is winnaar van zondagavond, ‘Arcadia’ kent teleurstellende start

Arcadia startte afgelopen zondag met zo’n 648.000 kijkers, en heeft een budget van 1.000.000 euro per aflevering. De reeks is ook al in zijn geheel te bekijken op VRT Max.

LEES OOK. Eén miljoen euro per aflevering, maar peperdure fictiereeks op VRT kent magere start

‘Arcadia’, Eén, zondag om 20.40 uur

Aangeboden door onze partners