De Lijn gaat verouderde infrastructuur trams aanpakken

Antwerpen -

De Lijn is in Antwerpen gestart met vernieuwings- en onderhoudswerken aan de traminfrastructuur. Onder meer op de Blancefloerlaan op Linkeroever en op het Koningin Astridplein.

Patrick Van de Perre

Blancefloerlaan

Op de trambedding van de Blancefloerlaan worden twee smeerinstallaties geïnstalleerd tussen de tramsporen, eentje in elke rijrichting. De werken duren tot en met 20 april. Er wordt gedeeltelijk ’s nachts gewerkt, omdat er anders te veel hinder zou zijn voor de exploitatie van de tramlijnen op Linkeroever. De werken die overdag plaatsvinden, veroorzaken in principe geen hinder.

Frankrijklei/Bourlastraat

Op het kruispunt van de Frankrijklei met de Bourlastraat, ter hoogte van de Nationale Bank, voert De Lijn onderhoudswerken uit aan de sporen. Enkele bochten worden volledig vernieuwd, en ook de versleten wissel van de Frankrijklei naar de Bourlastraat wordt vervangen door een nieuw exemplaar. ​De werken starten op 31 maart en duren tot en met 15 april. ​Op de momenten dat het nodig is, is er een omleiding voor automobilisten en fietsers.

Koningin Astridplein

Op het Koningin Astridplein worden de tramsporen van de binnenbocht vernieuwd. De werken starten op 3 april en duren tot en met 16 april. Ook de voegvulling aan de zijkanten van de sporen aan de binnenbocht wordt vernieuwd, wat het reiscomfort en de veiligheid van de fietsers en voetgangers ten goede komt. Het plein wordt uitsluitend ter hoogte van de werfzone afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. ​De woningen, hotels, handelszaken en horeca blijven bereikbaar. Fietsers worden rond de werf geleid. De haltes en het traject van buslijn 23 worden aangepast.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners