Ouders en grootouders kwamen hun beroep voorstellen.© rr

Beroepenmarkt in Klim Op: later word ik …

Wuustwezel -

In het eerste leerjaar van gemeenteschool Klim Op uit Gooreind maakten de leerlingen kennis met diverse beroepen in het kader van de lessen Wereldoriëntatie rond ‘Later word ik’.

Geld, beroepen, dag- en nachtwerk, werken hier en elders kwamen aan bod. “Met een ruilbeurs ondervonden we hoe moeilijk het is om de waarde van voorwerpen te schatten”, getuigt juf Anick Jacobs. “In ons klaswinkeltje speelden we koper en verkoper en ontdekten we dat juist betalen en teruggeven echt wel rekenwerk is.”

Om kennis te maken met beroepen in het echte leven nodigde de school experten uit. Opa Rik, een gepensioneerde schrijnwerker, leerde de kinderen de boormachine en schroefmachine hanteren. De kinderen maakten samen een prachtige klasstaander met alle naamplaatjes op. Verpleegsters Elke en Leen zorgden dat alle kinderen hun zogezegde prikje kregen en kregen voor hun pijntjes een pleister of windel.

Assemblagemedewerker Yoni vertelt over printplaten.© rr

Een oma-pop

Zorgkundige Stéphanie vertelde wat de verzorging van oudere mensen inhoudt. De kinderen mochten helpen met het verzorgen van een oma-pop. Winkelmedewerker Sven kon wel wat hulp gebruiken aan zijn kassa om producten te scannen en de betalingen te ontvangen. Test-en assemblagemedewerker Yoni had printplaten van een wasmachine en warmtepomp bij en vertelde over de tests die ze telkens moet uitvoeren. Fotografe Josien zorgde voor prachtige foto’s van volleerde fotomodellen van het eerste leerjaar. Enkele kinderen mochten zelfs achter de lens kruipen om te fotograferen. De kinderen stelden volop hun vragen om hun nieuwsgierigheid te voeden. De experten zorgden voor een passend antwoord en boden een leerrijke, interactieve voormiddag. “Dank aan al deze mensen voor hun inbreng en enthousiasme”, besluit de juf. (vw)

Voor de lens van fotografe Josien.© rr

Met schrijnwerker opa Rik naamplaatjes maken. rr

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners