NMBS lanceert flexibel abonnement voor telewerkers

Spoorwegmaatschappij NMBS heeft donderdag het ‘Flex Abonnement’ gelanceerd, een abonnementsformule voor werknemers die niet meer elke dag op kantoor moeten zijn. Het eerste flexibele abonnement dat beschikbaar is, is er een voor tien reisdagen op een maand, aldus de NMBS in een persbericht.

Bron: Belga

De spoorwegmaatschappij wijst erop dat telewerk stevig ingeburgerd is, zeker sinds de coronapandemie. “NMBS wil met aangepaste producten de trein nog aantrekkelijker maken voor de telewerker”, klinkt het. “Een meerderheid van de telewerkers reist gemiddeld 2-3 dagen per week naar hun werkplek. De nieuwe abonnementsformule is daarom op dat reizigerssegment gefocust.”

De flexibele abonnementen zullen alleen via de app beschikbaar zijn. In een eerste fase kunnen particulieren een ‘Flex 10’-abonnement kopen, waarbij ze in een maand tijd op tien dagen kunnen pendelen tussen twee vooraf opgegeven stations. Elke reisdag moet het abonnement geactiveerd worden. Dat levert een QR-code op die de treinbegeleider kan scannen.

De prijs van het abonnement hangt af van de afstand tussen beide stations. Voor een ‘Flex 10’-abonnement tussen Gent-Sint-Pieters en Brussel-Zuid bijvoorbeeld betaal je 141 euro (of 14,40 euro per reisdag). Een standaard maandabonnement kost 199 euro. Daarmee kan je wel onbeperkt reizen op het gekozen trajct. De prijzen vergelijken kan met een simulator van de NMBS op https://simulator.belgiantrain.be/nl/flexabo.

Vanaf eind april zullen bedrijven en instellingen hun werknemers flexibele abonnementen kunnen aanbieden voor een maand (6 of 10 dagen) of een jaar (80 of 120 dagen).

“Wie enkele dagen per week naar de werkplek reist, kan vanaf nu gebruikmaken van een op maat gemaakte abonnementsformule”, zegt NMBS-topvrouw Sophie Dutordoir in het persbericht. “De nieuwe woon-werkreisgewoontes worden op die manier geïntegreerd in het productgamma van NMBS.”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners