Malinwa volgt voorbeeld Bondsparket en trekt naar BAS tegen beslissing om Charleroi - KV Mechelen te laten herspelen

Na het Bondsparket tekent nu ook KV Mechelen beroep aan bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) tegen de beslissing van de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal (DRP) om het stopgezette duel tussen Charleroi en KV Mechelen te laten herspelen. Dat meldde de Belgische voetbalbond (KBVB) woensdag.

deroBron: BELGA

LEES OOK. Procedurefout of niet, Malinwa overweegt beroep na uitspraak over match tegen Charleroi: “Uitspraak is van de pot gerukt”

De DRP besliste vorige week vrijdag dat de stopgezette competitiewedstrijd tussen Charleroi en KV Mechelen van 12 november volledig opnieuw moet worden gespeeld. Charleroi lijkt zo te ontsnappen aan een forfaitnederlaag. Daarnaast moeten de Carolo’s ook een boete van 10.000 euro betalen en een bijkomende match ­zonder publiek afwerken.

Bij Malinwa waren ze niet te spreken over de uitspraak. “Deze uitspraak hadden we ook niet ­verwacht”, zei Thierry ­Lammar, de clubadvocaat van KV Mechelen, vorige week nog aan jouw krant. De verdediging van Charleroi haalde tijdens de zitting een procedurefout van scheidsrechter Jan Boterberg aan. Toen Boterberg de wedstrijd in een derde fase definitief wilde stilleggen nadat vuurwerk en tennisballen op het terrein werden gegooid, zou hij niet hebben overlegd met de bevoegde autoriteiten en de politie.

LEES OOK. COMMENTAAR. “We zijn geen voorstander van clubs die naar de rechtbank stappen, maar KV Mechelen kunnen we heel goed begrijpen”

Verontrustend

In navolging van het Bondsparket raakte donderdagochtend bekend dat ook KV Mechelen naar het BAS trekt. “Vorige vrijdag hebben we met veel verbazing kennisgenomen van de beslissing van de disciplinaire commissie. Deze beslissing is verontrustend voor de toekomst van het Belgische voetbal en haar supportersbeleving. Ze voelt onrechtvaardig aan voor onze spelers, onze supporters, onze club, maar vooral voor waar het allemaal om draait, het voetbal”, stelt Mechelen. “Voorvallen van geweld en agressie zoals die van 12 november 2022 in Charleroi moeten altijd bestraft worden. Met de uitspraak van vrijdag 17 maart is dat niet gebeurd. (...) We gaan vastberaden naar het BAS, ook al kost ons dit extra geld, tijd en energie. Dat doen we dus niet uit eigenbelang maar om het mooie spelletje dat we allemaal graag zien en beleven te vrijwaren”, liet Malinwa weten op de clubwebsite.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners