© ATV

32-jarige man aangehouden voor steekpartij aan Borgerhoutse snackbar

Borgerhout -

De onderzoeksrechter heeft woensdag de 32-jarige jeugdwerker Jamal K. uit Borgerhout aangehouden nadat hij afgelopen weekend Yassin B. had neergestoken. Die laatste raakte levensgevaarlijk gewond na een raid op een Borgerhoutse snackbar. De verdachte had zichzelf dinsdag gemeld bij de Antwerpse politie.

Alexandro Yaramis

De feiten speelden zich zaterdagavond rond 22u af aan snackbar Eat Fast in Borgerhout. De bekende jeugdwerker Jamal K., die de snackbar over enkele dagen zou openen, was nog bezig met de inrichting van zijn zaak. Iets later kreeg, om nog onduidelijke redenen, K. het plots aan de stok met Yassin B., een beruchte crimineel die bij de politie gekend is voor diefstallen en drugsfeiten. Hij is lid van de zogenaamde Favela-bende, die de buurt rond het Groeningerplein al een hele tijd zou terroriseren.

LEES OOK: Beruchte crimineel en lid van ‘Favela-bende’ neergestoken bij raid op Borgerhoutse snackbar: gered op operatietafel

Volgens getuigen had Yassin B. gedronken en zocht hij de confrontatie met Jamal K. Na een eerste woordenwisseling, verdween K., om later met een tiental medestanders weer op te dagen. Volgens sommigen zou de groep van B. een aanval hebben uitgevoerd op Jamal K. Bij de aanval zou K. een mes hebben getrokken en uitgehaald naar Yassin B. en zijn medestanders. Daarbij raakte Yassin B. levensgevaarlijk gewond en werd hij door zijn vrienden overgebracht naar het Stuivenbergziekenhuis waar hij op de operatietafel belandde. Terwijl B. werd geopereerd, keerde de entourage van Yassin terug en sloegen ze de zaak verder kort en klein.

Aanhouding

De Antwerpse politie kwam zaterdag massaal ter plaatse, maar kon toen geen verdachte arresteren, het parket opende een onderzoek wegens poging doodslag. De verdachte, Jamal K., stapte uiteindelijk dinsdag zelf naar de politie. Hij werd woensdagochtend voorgeleid bij de onderzoeksrechter en is aangehouden. (alya)

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners