© ATV

Getuigen van Jehovah ruimen parking Makro op: “Wij zijn een rein volk, niet enkel in woorden, maar ook in daden”

Deurne/Wijnegem -

De Wijnegemse Getuigen van Jehovah ruimden woensdag het achtergelaten zwerfvuil en sluikstort op, op de parking van Makro. “Een stukje toch”, zegt Hugo Simoens. “Heel de parking is onbegonnen werk.”

De verlaten parking van Makro in Deurne is een trekpleister voor sluikstort en zwerfvuil. Dat is ook de Getuigen van Jehova niet ontgaan, die water verderop op de Krijgsbaan in Wijnegem hun religieus centrum hebben. Woensdag trokken ze met een tiental mensen naar de parking om op te ruimen. “In de eerste plaats omdat we dit weekend een herdenkingsplechtigheid hebben en daarvoor een deel van de parking gebruiken voor onze bezoekers. Op deze plek stonden vroeger de houten tuinhuisjes hier, die in de asfalt waren verankerd. Er staken dus nog overal nagels uit de grond.”

“Daarnaast willen we zo ook iets voor de gemeenschap doen”, zegt Hugo Simoens van de geloofsgemeenschap in Wijnegem. “Wij zijn een rein volk, aanbidden een reine God. Niet alleen in woorden, maar ook in daden. Maar heel de parking opkuisen was onbegonnen werk. Op het kleine stukje dat we nu al hebben opgeruimd, hebben we een grote hoop afval teruggevonden.” (jas)

LEES OOK. Sluikstort op verlaten site Makro neemt grote proporties aan: van gedumpte matrassen tot olie in de riolen

© jas

Het resultaat van een paar uurtjes opkuiswerk op een (klein) stukje van de parking. Dit is één van twee grote afvalhopen na de opruimactie.© jas

De tweede hoop.© jas

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners