Archiefbeeld© EPA-EFE

Schietpartij tijdens huiszoekingen bij onderzoek naar extreemrechts in Duitsland: agent gewond, verdachte opgepakt

De Duitse politie heeft opnieuw invallen gedaan bij leden van de extremistische Reichsbürger-beweging. Daarbij is een schietpartij gebeurd en is een agent van een speciale politie-eenheid lichtgewond geraakt. Een verdachte is opgepakt.

Bron: Belga

Het incident gebeurde in de stad Reutlingen, ten zuiden van Stuttgart. Daar voerde de politie huiszoekingen uit, in verband met de Reichsbürger-beweging, een diffuse groep van mensen die de autoriteit van het huidige regeringssysteem niet erkennen.

Volgens informatie van het Duitse nieuwsagentschap DPA verkeert de agent in stabiele toestand. De schutter zou een vergunning hebben gehad voor het gebruikte wapen.

LEES OOK. Duitse politie valt bij extreemrechtse groep binnen die black-out en coup beraamde 

Eind vorig jaar werd een grote groep Rijksburgers gearresteerd omdat ze een staatsgreep zouden willen plegen. Aanhangers van de beweging erkennen de Bondsrepubliek Duitsland niet en willen terug naar de grenzen van Duitsland in 1937. De groep van zo’n 20.000 Duitsers geldt als gevaarlijk omdat er veel gewapende extremisten tussen zitten en ze van plan waren een nieuw leger op te zetten. Voor de Duitse justitie geldt het als een terroristische organisatie.

Volgens de krant Bild zijn de huiszoekingen van woensdag ook gericht op meerdere actieve agenten en soldaten, net als bij eerdere acties tegen de Rijksburgers.

Meer dan 20 eigendommen zijn doorzocht in acht deelstaten.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners