© AFP

Drie weken na treinramp rijden er opnieuw treinen in Griekenland

Meer dan drie weken na het zware treinongeval waarbij 57 doden vielen, rijden er woensdagochtend opnieuw treinen in Griekenland. Het gaat eerst om enkel goederentreinen en verschillende regionale trein in de regio rond Athene, de havenstad Patras en Thessaloniki, meldt het ministerie van Vervoer. Ook op de lijn die de Athene met de luchthaven verbindt rijden opnieuw treinen, is op de openbare omroep te zien.

Bron: BELGA

De conservatieve premier Kyriakos Mitsotakis verontschuldigde zich dinsdagavond opnieuw in een interview met televisiezender Alpha en hij beloofde de spoorwegen te moderniseren. Hij zal er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de oorzaken van het ongeval niet in de doofpot worden gestopt, voegde hij eraan toe.

LEES OOK. Dodental van zwaar treinongeval in Griekenland stijgt naar 57

De regering gaat voorzichtig te werk bij de heropstart van de spoorwegen. De treinen rijden trager dan normaal en de eerste intercitytrein op het traject tussen Athene en Thessaloniki - waar het ongeval plaatsvond - zal pas op 1 april rijden.

LEES OOK. Onderzoek naar Grieks treinongeval wijst op “ernstige” veiligheidsgebreken van het spoornetbeheer

Sinds het ongeval staken de Griekse spoormedewerkers. Ze protesteren samen met duizenden andere Grieken al bijna elke dag. Ze eisen een grondig onderzoek naar de oorzaken van het ongeval.

LEES OOK. Grieken komen massaal op straat na dodelijke treinramp: “De pijn is in woede omgeslagen”

Bij de treinramp van 28 februari, waarbij een passagierstrein en een vrachttrein frontaal botsten in de buurt van het stadje Larissa, kwamen 57 mensen om. Sindsdien is het erg onrustig in Griekenland. Demonstranten vinden dat de regering schuld treft omdat jarenlang wanbeleid heeft geleid tot een erbarmelijke staat van de Griekse spoorwegen.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners