Russische popster, bekend van anti-oorlogslied, zakt door het ijs en overlijdt

De Russische popster Dmitry Svirhunov (35) of Dima Nova is overleden nadat hij door het ijs was gezakt toen hij een rivier wilde oversteken. Dat meldt de onafhankelijke Russische krant Meduza. Het nieuws wordt ook bevestigd door de band waar Dmitry lid van was. De band won aan bekendheid nadat hun lied werd gebruikt tijdens anti-oorlogsprotesten in Rusland. Sommigen twijfelen dan ook of het wel degelijk om een ongeval gaat.

emke

Het incident vond plaats in een dorp in de Russische regio Jaroslavl. Dmitry Svirgunov wilde samen met zijn broer en drie vrienden de Wolga oversteken, een rivier in Rusland die op dat moment bevroren was. Maar tijdens die oversteek brak het ijs en belandden ze in het ijskoude water. Dmitry, zijn 25-jarige broer en één vriend verdronken onder het ijs. Een andere vriend overleed later in een ambulance. Een derde vriend zou zijn gered.

Dmitry was lid van de populaire band Cream Soda. De muziek van de groep werd door een komiek gebruikt tijdens anti-oorlogsprotesten in Rusland omdat het de draak steekt met het miljardenhuis van de Russische president Vladimir Poetin. Daardoor trekken sommigen het ongeval in twijfel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners