© frederik beyens
Sterrenchefs van morgen: deze jonge koks hopen ooit nog meer Michelinsterren naar Antwerpen te halen
Antwerpen kreeg er vorige week twee restaurants met Michelinsterren bij. Maar de honger is daarmee nog niet gestild. Bij de Antwerpse hotelschool PIVA wordt een nieuwe generatie chefs gekneed, die staat te dringen om een mooi plaatsje achter de kookpotten in te nemen. Ze werden overvallen door de kookmicrobe, soms op de meest onverwachte momenten in hun leven. Gelukkig voelt koken alsof je leven ervan afhangt niet aan als werken. Toch niet als je gebeten bent door een ster.
Bert Provoost
In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp
Chef Wouter Keersmaekers praat na tien jaar voor het eerst over verlies Michelinster: “Ik bel sindsdien de chefs op die hetzelfde meemaken”
The day after bij de twee nieuwe Antwerpse sterrenchefs: “Het licht was heel snel uit” en “explosie aan reservaties”
Halve eeuw nadat vader Michelinster kreeg, treedt Nicolas Misera in diens voetsporen met eigen ster