© AFP

Drie doden bij Russische droneaanval in regio van Kyiv

Drie personen zijn gedood bij een Russische droneaanval op een beroepsschool in de regio rond Kyiv. Dat meldt de Oekraïense noodhulpdienst DSND.

Bron: Belga

Drie mensen zijn overleden, twee zijn gewond en een persoon is gered, meldt DSND op Telegram. “Vier personen bevinden zich waarschijnlijk onder het puin”, klinkt het nog.

De militaire administratie van Kyiv spreekt over drie doden en zeven gewonden bij een aanval op een “burgersite”, zonder meer details te geven.

Bij de aanval werd een school geraakt in Rzjysjtsjiv, een stad op ongeveer 80 kilometer ten zuiden van Kyiv, stelt DSND, die foto’s publiceerde van zwaar beschadigde gebouwen.

De aanval “vernietigde gedeeltelijk” twee verdiepingen van twee studentenwoningen en een gebouw waar ze studeerden. Er ontstond een brand die meer dan 300 vierkante meter besloeg. Het vuur is ondertussen gedoofd.

Daarnaast viel Rusland Oekraïne ook aan met Iraanse gevechtsdrones van het type Shahed-136/131, meldt de Oekraïense luchtmacht. In totaal zijn 21 drones gelanceerd vanuit de Russische regio Briansk, ten noord van Oekraïne. De Oekraïense luchtverdediging kon zestien drones neerhalen, aldus het leger op Telegram.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners