© BELGA

Jo Brouns vraagt aanvullend sociaal plan van Delhaize dat meer garanties biedt

Vlaams minister van Werk Jo Brouns (CD&V) roept de directie van Delhaize op met de vakbonden een sociaal plan uit te werken om de loon- en arbeidsvoorwaarden sterker te verankeren. Dat moet helpen het personeel meer garanties bieden voor de toekomst.

Bron: Belga

Delhaize wil zijn overgebleven filialen in eigen beheer allemaal verzelfstandigen. Dat leidt tot grote bezorgdheid bij het personeel. Zijn loon- en arbeidsvoorwaarden liggen vast in een cao, maar de vrees bestaat dat die bij een franchisering niet meer zullen worden gerespecteerd.

LEES OOK. Ontbrekende producten in Delhaize-rekken, geen schot in gesprekken tussen vakbonden en directie 

Het overleg tussen directie en vakbonden zit in het slop. Federaal minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) houdt een sociaal bemiddelaar voorlopig nog achter de hand, maar volgens zijn Vlaamse collega Brouns mag Dermagne niet langer wachten, zei hij woensdag in De Ochtend op Radio 1.

“We krijgen het signaal dat het overleg in een patstelling zit en dat er zeer veel spanning op zit. Ik doe alles in mijn mogelijkheden om daarin achter de schermen te bemiddelen”, aldus Brouns, die woensdagavond met de vakbonden rond de tafel zit.

LEES OOK. Delhaize ziet franchisering als “enige optie” en start binnenkort met uitvoering 

Hij roept ook op een sociaal plan uit te werken. Dat moet het personeel meer garanties en comfort bieden dat hun loon- en arbeidsvoorwaarden worden gerespecteerd indien het tot een overstap komt.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners