Ingetogen herdenkingsmomenten op Brussels Airport en in metrostation Maalbeek voor slachtoffers van aanslagen

Herdenking slachtoffers terreuraanslagen Brussel: minuut stilte op luchthaven en in metro, bezinningsmoment in Wetstraat

De slachtoffers van de terreuraanslagen in Brussel zullen woensdag maart herdacht worden met een bezinningsmoment. Het is dan precies zeven jaar geleden dat de hoofdstad opgeschrikt werd door aanslagen op de luchthaven van Zaventem en in het metrostation Maalbeek. Premier Alexander De Croo (Open Vld) zal het bezinningsmoment aan het herdenkingsmonument in de Wetstraat bijwonen. Op de luchthaven en in het metrostation zal een minuut stilte gehouden worden.

jvoBron: Belga

Het bezinningsmoment aan het monument, dat nabij de Schumanrotonde ligt, zal om 10.30 uur van start gaan. De premier en vertegenwoordigers van de slachtofferorganisaties, van luchthaven Brussels Airport en van openbaarvervoermaatschappij MIVB zullen kransen neerleggen. Nadien zal een minuut stilte in acht genomen worden, gevolgd door het Belgisch en Europees volkslied.

Ook op Brussels Airport zal ‘s ochtends om 7u58, het precieze tijdstip van de eerste aanslag in de luchthaven, een minuut stilte gehouden worden. Daarna zullen, net als vorig jaar, de namen van de slachtoffers genoemd worden en zullen er bloemen neergelegd worden.

In metrostation Maalbeek zal om 9u11 een minuut stilte in acht genomen worden. De metro zal op dat moment niet door het station rijden, maar het station blijft wel gewoon open. De namen van de slachtoffers zullen er door de luidsprekers genoemd worden.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners