Archiefbeeld© rr

Rest van de week wisselvallig met vrij krachtige wind

Woensdagnamiddag is het overwegend zwaarbewolkt met vooral in het centrum regen. In het oosten en westen van het land is het eerst nog droog maar kan er geleidelijk ook wat regen vallen, vooral in de kuststreek. De maxima schommelen tot 13 graden. De wind waait overwegend vrij krachtig met rukwinden tot 60 kilometer per uur. En dat zal de komende dagen niet veel anders zijn. Dat meldt het KMI.

jvhBron: BELGA

De weersverwachtingen voor woensdag.© KMI

Woensdag halen we maxima van 9 tot 13 graden: een normale temperatuur voor deze tijd van het jaar, stipt het KMI aan. Er waait een matige tot vrij krachtige wind, met pieken tot 60 kilometer per uur en lokaal zelfs tot 70 kilometer per uur. Ook in de avond blijft het zwaarbewolkt met perioden van regen. De minima liggen dan tussen 7 en 11 graden.

Ook donderdag wordt het overwegend zwaarbewolkt, met soms wat regen of een bui. Ook is er kans op donder. De maxima schommelen van 10 tot 12 graden in de Ardennen en liggen rond 13 à 14 graden elders in het land. De wind blijft overwegend vrij krachtig met rukwinden. Donderdagavond en in de nacht van donderdag op vrijdag trekt een actieve golfstoring over het land met matige regenval en lokaal ook intense buien.

Vrijdagochtend is het nog bewolkt met de laatste regen in het uiterste oosten. Elders is het wisselend bewolkt en tijdelijk droog. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en ontstaan buien die eventueel vergezeld kunnen zijn van onweer. Er staat daarbij een stevige wind uit het zuidwesten, met rukwinden tot 60 kilometer per uur.

Zaterdag blijft het wisselvallig met regelmatige buien, eventueel met een donderslag. De wind waait daarbij steeds vrij krachtig tot krachtig. De maxima schommelen tussen 5 en 12 graden.

Zondag wordt het zwaarbewolkt met mogelijk veel regen. In de Ardennen kan de neerslag op het einde van de dag transformeren naar smeltende sneeuw. De maxima liggen tussen 3 en 8 graden.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners