Antwerps schepen Annick De Ridder belooft alsnog met de rapportering te komen.© Joris Herregods

Oeps, schepen De Ridder vergat raadsleden te informeren

Antwerpen -

Antwerps schepen van Stadsontwikkeling Annick De Ridder (N-VA) is de afgelopen jaren vergeten van om de zes maanden de gemeenteraadsleden te informeren over de stedelijke ontwikkelingskosten (SOK’s). Oeps.

Sacha Van Wiele

Projectontwikkelaars investeren soms mee in de aanleg van pleinen, parkjes of crèches. Dit zijn de SOK’s. Het gebeurt meestal in overleg met de stad Antwerpen, maar kan ook worden verplicht. Door de ontwikkelaars te laten meebetalen, kan zo een aantal noden in de buurt van waar bijvoorbeeld een woonproject wordt gebouwd, worden weggewerkt.

Antwerps Groen-fractieleider Ilse van Dienderen had het reglement eens doorgenomen en zag dat het schepencollege om de zes maanden moet rapporteren over de SOK’s aan de gemeenteraad.

“Buiten een toelichting over dit kaderbesluit van de SOK’s heb ik nog geen rapportering gehoord of gezien”, zegt Van Dienderen. “Kunnen we dat deze legislatuur dan toch nog krijgen?”

Schepen De Ridder kon niet anders dan Van Dienderen gelijk te geven. “We dienen inderdaad om de zes maanden de gemeenteraadsleden te informeren via een rapportage”, zegt de schepen. “Ik kreeg het betrokken artikel ook maar pas onder ogen. Ik heb de administratie dus nu gevraagd om zo’n rapportages op te maken voor 2019, 2020, 2021 en 2022. Ik wil er dan voor de zomer mee naar de raad komen.”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners