© REUTERS

Brussels Pride op zaterdag 20 mei in het teken van “het recht om te demonstreren”

De Brussels Pride zal op zaterdag 20 mei de straten van de hoofdstad opnieuw in de regenboogkleuren tooien om zo hulde te brengen aan de lgbtqia+-gemeenschap. Dat melden de organisatoren dinsdag in een persbericht. Dit jaar staat de Pride in het teken van het thema ‘Protect the Protest’, een oproep om het recht om te demonstreren te vrijwaren.

Bron: Belga

“Als geen ander, beseft de Belgische lgbtqia+-beweging hoe cruciaal de vrijheid van vereniging en van meningsuiting is om vooruitgang te boeken”, klinkt het in een persbericht. “Vandaar de noodzaak om die rechten af te dwingen of te vrijwaren, in België, in Europa en wereldwijd.”

Op 20 mei zal de Pride Parade door de straten van de hoofdstad trekken. In totaal zullen een honderdtal partners, verenigingen en artiesten present tekenen. De organisatoren verwachten circa 150.000 mensen.

Tien dagen eerder, op 10 mei, staat de traditionele Mini-Pride op het menu. Die geeft het startschot voor de Pride Week.

Cultuur op Pride

Ook de cultuursector is op het evenement vertegenwoordigd. Onder meer met de tentoonstelling Brussels Queer Graphics in het Design Museum Brussels. Die expo, die tot stand kwam in samenwerking met Structure for Interdisciplinary Research on Gender, Equality and Sexuality (STRIGES), belicht de beeldtaal van de lgbtqia+-gemeenschappen in Brussel, van de jaren vijftig tot vandaag.

Dit jaar krijgt de Pride een andere naam om de Brusselse roots in de verf te zetten en tegelijkertijd de verbondenheid met België en de hele Europese Unie te onderstrepen. Daardoor wordt Belgian Pride omgevormd tot Brussels Pride - The Belgian & European Pride.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners