Mon Rottiers.© Chris Van Rompaey

Persfotograaf Mon Rottiers overleden

Lier -

In Lier overleed maandag Raymond Rottiers (71) na een kortstondige ziekte. Mon, zoals vele Lierenaars hem kenden, was de oprichter van de nieuwswebsite Lier Belicht.

Mon Rottiers werd in Antwerpen geboren. Hij genoot een technische opleiding houtbewerking aan het VTI in Merksem. Na zijn huwelijk met Magda Van Baelen vestigde hij zich in Lier, waar hij in dienst trad van de stad. Na verloop van tijd maakte hij als logistiek medewerker de overstap naar de Lierse politie, waar hij in 2012 met pensioen ging.

Mon Rottiers was jarenlang sportief actief. Tijdens de jaren 70 was hij een jonge, beloftevolle wielrenner die als lid van Antwerp Bicycle Club vooral succesvol had op de piste in het Antwerpse Sportpaleis. Later maakte hij furore als volleyballer, haalde hij tweede nationale en was hij speler en trainer bij VC Smash Lier. Onder zijn leiding behaalden de dames meerdere kampioenstitels.

Mon Rottiers (uiterst rechts) tijdens de viering van 60 jaar Koninklijke Lierse Persbond in het stadhuis van Lier.© Joren De Weerdt

Bij het begin van de jaren 1980 legde hij zich toe op de fotografie. Hij won meerdere prijzen en onderscheidingen in binnen- en buitenland als lid van Fotogroep Pallieter. Mon was niet alleen stadsfotograaf, politie- en forensisch fotograaf, maar vanaf het einde van de jaren 1980 ook een gerespecteerde persfotograaf die tal van grote beeldreportages realiseerde. Talloze foto’s verschenen in De Streekkrant, ’t Reclameblad en De Sportvriend.

Als fotojournalist van Lier Belicht was Mon Rottiers op zowat alle activiteiten en persconferenties aanwezig. Mon Rottiers werd algemeen gewaardeerd omwille van zijn grote dienst- en hulpvaardigheid. Hij was een minzaam en hartelijk man.

De uitvaartplechtigheid vindt plaats op zaterdag 1 april om 11.30u in de Heilig Hartkerk op Antwerpsesteenweg in Lier. (cvr)

Mon Rottiers (uiterst rechts) met kernleden van de Koninklijke Lierse Persbond en provinciegouverneur Cathy Berx in 2017.© Chris Van Rompaey

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners