© Joren De Weerdt

Basisschool Sint-Gummaruscollege neemt speelburcht in gebruik

Lier -

De kinderen van de Vrije Basisschool Sint-Gummaruscollege in de Lisperstraat in Lier kunnen zich vanaf heden uitleven op een houten speelkasteel, gemaakt door leerlingen van het Vrij Technisch Instituut (VTI).

Chris Van Rompaey

“In 2020 beslisten we om onze speelplaats te vernieuwen. In samenwerking met Regionaal Landschap goten we alle suggesties van het schoolteam, ouders en kinderen in een concreet plan waarbij extra speel- en leerplezier centraal staan. Ook het vergroenen van de speelruimte kreeg een belangrijke plaats. Om het project te kunnen realiseren, kozen we voor een gefaseerde aanpak met externe partners”, zegt directeur Yves De Haes.

© Joren De Weerdt

Drakenpaleis

VTI Lier tekende voor de eerste samenwerking: de bouw van een speelburcht. “Onze leerlingen van het zevende jaar bijzondere schrijnwerkconstructies ontwierpen en construeerden samen met hun leerkrachten en mentoren een duurzaam drakenpaleis voor de leerlingen. Ze moesten naast het aantrekkelijke uitzicht ook rekening houden met de stevigheid en veiligheid van de hele constructie”, zegt Wim De Beuckeleer, technisch adviseur houtafdeling.

“Maar hier houdt het nog niet op. Dankzij extra subsidies van Bos en Natuur, goed voor 56.000 euro, kunnen we dit speelplaatsproject versneld uitvoeren. Tijdens de paasvakantie staat een volgende stap op de planning: het ontharden van 400 vierkante meter speelplaats. We treffen ook verdere voorbereidingen om meer groen aan te planten, zodat we voor meer biodiversiteit kunnen zorgen in onze schoolomgeving”, aldus Yves De Haes. (cvr)

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners