Junior Thibo Huion pakt eerste zege: “Zo had ik toch nog een cadeau voor vaderdag”

Op welke manier zou het seizoen van Thibo Huion (17, Antwerp Cycling Team Kontich) geslaagd zijn? Door minstens één keer de handen in de lucht te steken. En daarin slaagde de Nijlenaar al meteen in Knesselare, nadat hij de vorige wedstrijden altijd met pech had gekampt. “En de overwinning kwam net op tijd. Ik was vergeten een cadeau te kopen voor vaderdag. En wat is er een mooier cadeau dan een overwinning.”

dsvn

Het was pas de eerste keer dat ­Huion een wedstrijd won. “Hoe dat voelde? Alsof ik een blinde kan laten zien. Ik ben echt heel content. Tijdens de wedstrijd probeerde ik eens weg te rijden, maar dat lukte maar niet. Maar ik wist dat de winnaar van vorig jaar kon wegrijden uit het peloton met nog één ronde te gaan. Dus riep ik met nog vijf kilometer te gaan tegen een teamgenoot: Hé, kan je mij naar voor brengen? En toen reed ik weg. Even dacht ik nog: ik ben toch niet mijn positie aan het opgeven voor avontuur? Maar mijn solo lukte. Achteraf bleek dat ik mijn tank volledig had leeggereden. En mijn ploeg heeft het achterin goed dichtgehouden.”

Huion werpt ook met bloemen naar de rest van het team. “Ons team is echt geweldig: er zijn jongens die hier al acht jaar rijden, ik ben er drie jaar bij en sommigen kwamen er pas dit seizoen bij. En toch hebben wij elkaar allemaal goed gevonden. Ook de stage in Wouwen was meer dan de moeite: daar bleek dat ik vijf minuten lang echt heel explosief kan zijn, wat me de overwinning in Knesselare ­opleverde.”

Stage op Mallorca

Het was niet zijn enige stage dit ­seizoen. “Ik wilde heel graag op stage naar Mallorca. Maar ik ben nog maar 17, mijn ouders zagen dat dus niet ­meteen zitten. Maar op Velofollies deed ik mee met een wedstrijd om een tripje naar Mallorca te winnen. Ik was dat een beetje vergeten, tot we gingen trainen en er iemand lek reed. Ik checkte mijn gsm en kreeg een mailtje binnen. Had ik mijn trip naar Mallorca toch wel gewonnen zeker? Samen met een ploegmakker hebben we elke dag goed getraind. Of we eens goed uitgeweest zijn? Zeker niet. We hebben vooral gefietst, core stability gedaan en daarna op de kamer gerust. En wat van het buffet geprofiteerd (lacht).”

En wat brengt de rest van het ­seizoen? “Zoals ik al zei: ik wil ook nog een tweede overwinning. Verder wil ik me ook laten zien tijdens tijdritten. Ik vind dat trouwens nog altijd de mooiste discipline. Dat is een gevecht tegen jezelf waarin je je zoveel mogelijk pijn kan doen. En ergens ligt me dat heel goed.”

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners