© ATV

Veiling van Makro in Deurne brengt 430.000 euro op: “Dit is veel meer dan verwacht”

De verkoop van de inboedel van de failliete hypermarkt Makro in Deurne heeft 430.000 euro opgebracht. “Dat is ruim een vijfde meer dan we hadden ingeschat”, zegt Christophe Moyersoen, directeur van veilinghuis Auctim. “Er is duidelijk geen koopmoeheid bij de mensen, ook al was dit de zesde en laatste Makro-veiling in anderhalve maand tijd.”

Christof Willocx

De veiling van de inboedel van de Makro-winkel in Deurne is sinds maandagavond iets na halftien ’s avonds afgelopen. Deurne was de zesde en laatste Makro-winkel waarvoor een online veiling werd georganiseerd.

LEES OOK. Sluikstort op verlaten site Makro neemt grote proporties aan: van gedumpte matrassen tot olie in de riolen

“Veel kopers hadden blijkbaar het gevoel dat het nu of nooit was”, zegt Christophe Moyersoen. “In de latere namiddag waren er al zeven biedingen per minuut. Meer dan 130.000 mensen hebben de veilingwebsite bezocht. De kopers van de inboedel van de winkel in Deurne kwamen vooral uit België en de buurlanden. Maar daarnaast is net als bij de vorige veilingen van Makro-winkels ook deze keer een groot deel van de inboedel naar kopers uit Polen, Bulgarije, Roemenië en zelfs Libië gegaan. In totaal hebben mensen uit 69 landen geboden. Het gaat doorgaans om professionals die in hun eigen land een supermarkt of een winkel hebben. Ze zullen hun aanwinsten deze week zelf in Deurne komen ophalen.”

De Makro in Deurne werd op 30 december vorig jaar definitief gesloten door een faillissement.© Patrick De Roo

1.501 euro voor 124 tuinstoelen

De diversiteit bij de verkochte items is heel groot. Enkele sets met vijftig winkelkarren gingen bijvoorbeeld voor 400 euro de deur uit. Iemand anders kon maar liefst 124 tuinstoelen op de kop tikken voor 1.501 euro. En waren ook tien verkleedkostuums, onder meer van Sinterklaas, die voor 161 euro werden verkocht. Een van de financiële toppers was een industriële overkapping van metaal die 19.300 euro heeft opgebracht.

Meer dan 2 miljoen euro voor zes winkels samen

De verkoop van de inboedel van de zes Makro-winkels heeft in totaal meer dan 2 miljoen euro opgebracht. “Wij storten dat geld door naar de curator”, zegt Christophe Moyersoen. “Onze taak zit er nu helemaal op. Eind deze maand geven we de sleutels van de Makro in Deurne terug aan de eigenaar.”

Die eigenaar is het Duitse bedrijf Metro AG. Dat zal eind maart alle sleutels van zijn zes winkels terughebben. Metro AG zegt dat het nog niet weet wat het met de gebouwen gaat doen. “We streven naar een nieuwe en duurzame bestemming van al onze panden”, zegt Martin Neipp, woordvoerder van Metro AG, het moederbedrijf van Metro Properties.

Faillissement nog lang niet gesloten

Met het geld van de verkoop van de inboedel van de zes Makro-winkels worden de schuldeisers van de failliete winkelketen betaald. Het zal nog een klein jaar duren voor die hele zaak is afgehandeld, want de schuldeisers hebben nog tot 10 januari 2024 de tijd om hun schuldvordering in te dienen.

800 bakken met leeggoed gingen voor 1.110 euro de deur uit.© Veilinghuis Auctim

Tien sinterklaaskostuums: 161 euro.© Veilinghuis Auctim

Loten van vijftig winkelkarren: gemiddeld 400 euro.© Veilinghuis Auctim

Een set van 124 tuinstoelen: 1.501 euro.© Veilinghuis Auctim

Automatische broodsnijmachine: 600 euro.© Veilinghuis Auctim

Een diesel heftruck: 5.000 euro.© Veilinghuis Auctim

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners