Ed Sheeran komt met een documentaire over zijn leven.© Geert Van de Velde

Ed Sheeran brengt documentaire over zijn leven uit

Ed Sheeran komt in mei met een documentaire op Disney+. Het zou eerst alleen over het maken van een nieuw album gaan, maar door de gebeurtenissen die het album zo persoonlijk maakten, gaat de documentaire ook over zijn leven.

Nienke Wensveen

Ed Sheeran maakt de documentaire op Instagram bekend: “Ik ben altijd voorzichtig geweest met mijn persoonlijk leven. De enige documentaire die ik heb gemaakt ging over hoe ik liedjes schrijf.”

Disney benaderde de zanger om een documentaire te maken over het maken van zijn nieuwe album subtract. En daar zou het eigenlijk bij blijven.

“Maar omdat mijn leven veranderde, veranderde het onderwerp van mijn album en zo ook de documentaire”, zegt Sheeran. “Het werd compleet iets anders dan ik had verwacht. Ik wilde context geven aan het album, omdat het gaat over erg persoonlijke dingen die we allemaal meemaken.”

(Lees verder onder de Instagrampost)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Muziek helpt mij genezen”

Zo gaat zijn nieuwe single Eyes Closed - die op vrijdag uitkomt - over het verlies van vriend Jamal Edwards. Hij overleed aan een hartstilstand door cocaïne- en alcoholgebruik. “Het gaat erover dat je het gevoel hebt dat je hem tegen kan komen elke keer als je naar buiten gaat. En alles herinnert je aan hem en de dingen die je samen deed”, schrijft Sheeran. “Ik denk dat muziek mij helpt om te genezen, dus ik dans met mijn ogen dicht om erdoorheen te komen.”

Ook kreeg Cherry Seaborn, de echtgenote van Sheeran, tijdens haar zwangerschap vorig jaar te horen dat er bij haar een tumor was gevonden. De vrouw kon pas na de geboorte van het kind behandeld worden. Het tweede kind van het koppel werd in mei geboren, Sheeran heeft geen update over de huidige gezondheidstoestand van zijn vrouw gegeven.

LEES OOK. “Mijn vrouw kreeg kanker tijdens zwangerschap”: Ed Sheeran onthult ziekte bij aankondiging van “diepste, donkerste” album

Het nieuwe album van Sheeran zat al veel langer in de pijplijn, maar de zanger schrapte op het laatste moment naar eigen zeggen “honderden al geschreven songs”, en herwerkte het hele album in een week tijd volledig “in een uitstorting van emoties terwijl ik vol angst, depressie en spanning zat”. “Ik gebruikte het schrijven van songs om die ervaringen te verwerken, om die gevoelens beter te begrijpen”, aldus de zanger.

De documentaire komt op 3 mei uit. Twee dagen later zal het album uitkomen.

Aangeboden door onze partners