De moeder reed rond met drie jonge kinderen die niet waren vastgemaakt in de wagen.© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Moeder vervoert jonge kinderen los op achterbank: politie geeft haar boete van 174 euro

Mechelen -

De politie heeft in Mechelen een vrouw op de bon gezwierd omdat ze rondreed met drie jonge kinderen zonder dat die waren vastgemaakt. Daarvoor krijgt ze een boete van 174 euro.

De politiezone Rivierenland organiseerde tijdens het voorbije weekend verschillende controles. Zo ook op de Guido Gezellelaan in Mechelen, waar een moeder passeerde met haar kroost. “Zij vervoerde haar kinderen van 1, 3 en 5 jaar los op de achterbank, in plaats van gebruik te maken van een geschikt beveiligingssysteem voor kinderen”, zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politiezone Rivierenland.

LEES OOK. Zwaar dronken fietser rijdt zwalpend over Mechelse vesten

De inspecteurs lieten dat niet passeren en ze maakten een proces-verbaal op voor een overtreding van de derde graad. Daar hangt een boete van 174 euro aan vast. “Je mag maar zoveel passagiers vervoeren als er zitplaatsen zijn en je moet ze kunnen vastmaken. Daartoe behoren gordels en tot een bepaalde leeftijd ook kinderzitjes”, legt Van de Sande uit.

Die veiligheidsmaatregelen kunnen bij een verkeersongeval het verschil maken tussen leven en dood. “Passagiers die bij een botsing los in de wagen zitten, hebben veel meer kans op blijvende letsels. Zij worden letterlijk weggeslingerd, waardoor de impact groter is.” svh

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners