© ATV

Deelwagens Miles Mobility nu ook in Antwerpen: betaal per kilometer in plaats van per minuut

Antwerpen -

Na Gent en Brussel duiken vanaf vandaag ook de deelwagens van Miles Mobility op in Antwerpen. Het gaat om honderd Volkswagens Polo’s en Audi A3’s. De klant betaalt per gereden kilometer en kan de wagen gebruiken voor een enkele rit naar Brussel en Gent. Er worden geen meerkosten aangerekend voor wie een Miles-wagen gebruikt om naar Brussels Airport of de luchthaven van Antwerpen te rijden.

Sacha Van Wiele

LEES OOK. Opmars deelwagens niet te stuiten, ook buiten Antwerpen en Mechelen: “Maar we staan nog héél ver van het ware potentieel”

Miles Mobility is een Duits autodeelbedrijf dat sinds 2017 actief is in onder meer Berlijn, Hamburg, München en Keulen. Gent was de eerste stad in België waar dit bedrijf in september vorig jaar naar uitbreidde. Daarna volgde Brussel en dus nu Antwerpen.

Miles werkt niet met vaste standplaatsen, zoals Cambio, maar is een ‘free floating’-systeem. De klant betaalt per gereden kilometer in plaats van per minuut. Deze aanbieder van deelwagens biedt ook de mogelijkheid om te kiezen voor uur- en dagtarieven of om de wagen voor veertien dagen te reserveren. Dat laatste is handig voor mensen die de deelwagen willen gebruiken om op reis te gaan. Wie de wagen neemt in Antwerpen kan die achterlaten in Gent en Brussel. Dit geldt ook voor Brussels Airport en de luchthaven van Deurne.

In Antwerpen zijn al heel wat aanbieders van deelwagens actief: Cambio, Poppy, Green Mobility, Partago, Cozywheels. Samen zijn ze goed voor 832 deelauto’s in de stad en districten. Is er nog wel ruimte voor een nieuwe aanbieder?

“Naarmate meer mensen zich bewust worden van de voordelen van autodelen, is het belangrijk dat het aanbod blijft groeien”, zegt Robin Gasthuys, general manager Miles Mobility België. “De combinatie van goede demografische omstandigheden, zoals de bevolkingsdichtheid en duurzame vervoersinitiatieven via de stad, inclusief een toekomstgericht wettelijk kader, maken van Antwerpen een aantrekkelijke stad voor de invoering van een autodeeldienst. En, als we om ons heen kijken, zien we nog genoeg privévoertuigen die vervangen moeten worden. We maken ons sterk dat we kunnen samenwerken met de ander aanbieders van deelwagens.”

Singel

Met de lancering van de Miles-deelwagens krijgt elke nieuwe gebruiker een krediet van 20 euro als hij zich registreert met de code Miles20. Net als bij andere aanbieders van deelwagens is de wagen te reserveren via een applicatie op de smartphone. De Miles-deelwagens staan in het gebied binnen de Singel.

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners