Bruce Willis spreekt voor het eerst sinds diagnose frontotemporale dementie, echtgenote deelt emotionele video

Amerikaans acteur Bruce Willis, van wie een tijdje geleden bekendgemaakt werd dat hij aan frontotemporale dementie lijdt, is zondag 68 jaar geworden. Naar aanleiding van zijn verjaardag plaatste zijn vrouw Emma Heming een emotionele video op Instagram, ex-vrouw Demi Moore deelde dan weer beelden van zijn verjaardagsfeestje. Daarin zien we Willis voor het eerst sinds zijn diagnose voor de camera spreken.

mtmBron: CNN

LEES OOK. Bruce Willis heeft frontotemporale dementie, maar wat is dat eigenlijk?

In februari werd onthuld dat de Die Hard-acteur aan frontotemporale dementie lijdt. Sindsdien houdt hij zich ver weg van de schijnwerpers. De beelden van zijn verjaardagsfeestje zijn daar een uitzondering op.

Echtgenote Emma Heming, ex-vrouw Demi Moore en zijn dochters Rumer, Scout en Tallulah kwamen zondag allemaal samen om de 68ste verjaardag van Bruce Willis te vieren. Op beelden die Moore deelde op Instagram, is te zien hoe ze allemaal samen – ook Willis zelf – Happy Birthday zingen en hoe de goedgehumeurde acteur zijn verjaardagskaarsjes uitblaast.

Nog naar aanleiding van zijn verjaardag deelde ook zijn vrouw Emma Heming (44) een emotionele video op Instagram. Om het wereldwijde bewustzijn rond de ziekte van haar man te vergroten. “Zoals je kan zien aan mijn gezwollen ogen en snotneus: ik ben de dag begonnen met te huilen. Maar het is belangrijk dat je alle kanten hiervan ziet.”

“Ik krijg vaak berichten waarin mensen me vertellen: oh, je bent zo sterk. Ik weet niet hoe je het doet. Wel, ik heb geen keus. Ik wou dat ik er één had, maar ik moet ondertussen ook nog twee kinderen (dochters Mabel en Evelyn, red.) opvoeden.”

Heming voegde er nog aan toen dat er in het leven momenten zijn waarin ze haar “grote meisjes-onderbroek” moet aantrekken en er gewoon aan beginnen - hoe moeilijk het soms ook is. “En dat doe ik ook, maar elke dag heb ik momenten van verdriet. Elke dag. En vandaag op zijn verjaardag voel ik het écht.”

LEES OOK. Vrouw van Bruce Willis vraagt paparazzi om acteur met rust te laten

Ze besloot haar videoboodschap in tranen en richtte zich nog tot de fans van Willis. “Hoeveel ik het ook voor mezelf doe, ik doe het ook voor jullie omdat ik weet hoeveel jullie van mijn man houden.”

Aangeboden door onze partners