rtv

Nieuwe aanslag treft woning vlak bij Mechelse vesten: daders brengen explosief vanop afstand tot ontploffing

Mechelen -

Mechelen werd zaterdagnacht opnieuw opgeschrikt door een aanslag. Aan het kruispunt van de Zwartzustersberg met de Zwartzustersvest brachten onbekenden een explosief tot ontploffing. Er vielen geen gewonden, maar de materiële schade is groot. De politie onderzoekt of er een link is met het drugsmilieu.

Stijn Van de Sande, Sven Van Haezendonck

LEES OOK.Mechelse buurt geschokt door nieuwe aanslag en mogelijke link met drugsmilieu: “Het wordt hier stilaan het nieuwe Antwerpen” (+)

Omstreeks 1u tijdens de nacht van zaterdag op zondag kregen de hulpdiensten melding van een zware knal. Die was in het centrum van Mechelen en de wijk Nekkerspoel goed te horen. “Onze collega´s gingen meteen ter plaatse en stelden vast dat er effectief een ontploffing had plaatsgevonden aan een woning op de Zwartzustersberg, vlak bij het kruispunt met de Zwartzustersvest en het oude ziekenhuis”, zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politiezone Rivierenland.

(Lees verder onder de foto)

Op de Zwartzustersberg viseerden onbekenden een woning. De materiële schade is groot.© Sven Van Haezendonck

Aan de toegangspoort van de woning brachten onbekenden een explosief tot ontploffing. De daders verbonden het explosief naar verluidt via een stroomkabel met een batterij en brachten het om de hoek, op de Zwartzustersvest, tot ontploffing. In de woning zouden tien personen aanwezig zijn geweest. Er kwam een ziekenwagen van het AZ Sint-Maarten ter plaatse, maar er raakte niemand gewond. De materiële schade is wel groot. Onder meer de toegangspoort en een vals plafond aan de geviseerde woning liepen flink wat schade op.

Via een batterij en een stroomdraad werd er vanop afstand een explosief tot ontploffing gebracht.© Sven Van Haezendonck

Vierde aanslag in drugsmilieu?

Wie er achter de aanslag zit, is op dit moment niet duidelijk. Mogelijk is er opnieuw een link met het drugsmilieu. “Het onderzoek loopt volop. Wij houden momenteel alle pistes open”, aldus politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. Ontmijningsdienst DOVO en het labo kwamen ter plaatse om de ontploffing te onderzoeken. De omgeving van de woning werd door de politie afgesloten.

De voorbije weken werd er al drie keer eerder een aanslag gepleegd in Mechelen. Daarbij werden woningen geviseerd in de Bethaniënstraat, de Kalverenstraat en de Jeanne Hellemansstraat. Bij die aanslagen werden onder meer zwaar vuurwerk en brandbommen gebruikt. Telkens reageerden bewoners of getroffen buren geschokt en verklaarden ze hoegenaamd niets met drugs te maken te hebben.

Eind januari werden er ook al Molotovcocktails naar het gerechtsgebouw en het Huis van de Mechelaar gegooid, maar die aanslag hield geen verband met het drugsmilieu.

De omgeving van de woning werd door de politie afgesloten.© Stijn Van de Sande

De daders viseerden de toegangspoort van de woning.© Sven Van Haezendonck

In één klik toegang tot al het nieuws. Download onze gratis GVA nieuwsapp

Aangeboden door onze partners

Gerelateerd

Hoofdpunten